„Protejarea mediului și promisiunea de a contribui la un viitor mai bun pentru generația noastră și pentru generațiile viitoare fac parte din misiunea noastră pe termen mediu și lung. Știm, însă, că numai împreună putem să avem un viitor mai bun, un viitor cu apele curate. Demersul se înscrie în strategia noastră la nivel de grup, de a combate poluarea cu plastic, sub umbrela REset Plastic, și suntem deopotrivă bucuroși și mândri că astăzi facem un pas în plus spre acest obiectiv, încercând să limităm cantitatea de deșeuri care ajung în Dunăre. Cu fiecare acțiune pe care o facem, apreciem mobilizarea civică și responsabilizarea oamenilor în ceea ce privește problema deșeurilor", declară Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR, Lidl România.
Dan Mirea, Președinte al Asociației Ape Fără Plastic: „În fiecare an, râurile și acumulările de apă dulce sunt invadate de cantități uriașe de plastic aduse pe de o parte de viituri, care spală gropile de gunoi neautorizate de pe maluri, și pe de altă parte, de obiceiul oamenilor de a lăsa deșeurile la voia întâmplării, fapt ce periclitează biodiversitatea acvatică, calitatea apelor și valoarea peisagistică a acestora. Pe lângă acțiunea de colectare a deșeurilor, montajul barierei plutitoare de pe râul Jiu are și obiectivul de a face o monitorizare clară privind cantitățile reale de deșeuri de plastic existente în râu – premisă obligatorie pentru realizarea obiectivului nostru ambițios, respectiv ca, într-un orizont de timp rezonabil, în Dunăre să nu mai ajungă niciun plastic din Jiu.”
Cosmin Călin, Director Administrația Bazinală de Apă Jiu: „Datele arată că 4,2 tone de plastic sunt transportate în fiecare zi de Dunăre. Prezența plasticului în apele curgătoare poate fi redusă sau chiar eliminată prin aceste acțiuni de curățare și colectare, pentru că astfel reușim să prevenim ca mai apoi acesta să ajungă în Dunăre, de acolo în mare și mai apoi în oceane, iar cercul acesta este unul vicios pentru oameni și întreaga noastră planetă. Lacul lșalnița este una din sursele de apă ale orașului Craiova, iar cu cât apa este mai curată, cu atât tratarea ei va fi mai simplă și apa mai sănătoasă pentru populație.”
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară