Va invit sa pasim impreuna spre starea de liniste, de armonie, de stabilitate launtrica
Viata insasi este o proba de echilibru, pe care cu totii trebuie sa o gestionam sau poate ar trebui sa vorbim mai degraba despre un "echilibru pe sarma inrosita a vietii". De obicei cautam echilibrul intre viata personala si cea profesionala, intre sot si copii, intre activitate si alimentatie, intre noi si ceilalalti. Dar adevaratul echilibru trebuie sa existe intre trup, suflet, spirit si lumea inconjuratoare (univers).
Imbinarea echilibrata a celor patru este un indiciu al starii de sanatate. insa echilibrul lor este extrem de labil si se modifica necontenit. Daca una, doua sau toate sunt tulburate, consecinta este boala. Terapia psihologica consta in diminuarea acelor parti care sunt prea puternice si intarirea celor prea slabe, cu scopul de a restabili echilibrul.
Cand ai ajuns sa gasesti cheia potrivita celor patru dimensiuni trup, suflet, spirit si univers, te poti considera un om echilibrat.
Echilibrul, stabilitatea sunt singurele coordonate care pot mentine coloana vertebrala a unui individ. Dezechilibrele conduc spre esec, nesiguranta, vulnerabilitate frustrari dar si spre dorinta de eliberare, fuga.
Conceptul de echilibru este unul personal, nefiind ceva universal valabil, palpabil, care sa poata fi masurat, corectat sau pastrat la un nivel optim dupa ce a fost atins. El variaza in functie de sanatatea trupului, a sufletului, a spiritului si de lumea inconjuratoare (univers).
Chiar daca uneori nu poti controla evenimentele care ti se intampla, poti, in schimb, sa controlezi intotdeauna impactul pe care acestea il au asupra ta, intrucat nimeni nu iti poate impune cum trebuie sa reactionezi sau ce trebuie sa simti intr-un anumit context. Intelegerea cauzelor care iti induc senzatia de dezechilibru si capacitatea de a-ti controla reactiile si actiunile sunt doar cateva dintre resursele importante care ne sunt accesibile oricand, pentru a fi cat mai mult timp in echilibru.
Sanatatea trupului, a sufletului, a spiritului trebuie ingrijite zi de zi, acordandu-le timp suficient si respect pe masura. Cand neglijam aceste lucruri sau le tratam necorespunzator (prin alimentatie defectuoasa, lipsa activitatii fizice, aerisire si iluminare insuficienta acasa si la birou, program de lucru prelungit, stari tensionate la locul de munca, somnul insuficient), ele ne trimit semnale de alarma ca ceva nu este in regula.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri