Cei mai tineri miri din lume au fost un baietel in varsta de 11 luni si o fetita in varsta de 3 luni. Acestora le-a fost aranjata casatoria de catre parinti pentru a pune capat unei dispute ce dura, din cauza unui lot de pamant, de 20 de ani. Casatoria a avut loc in Bangladesh, in 1986.
Richard si Carol Roble au intrat in cartea recordurilor ca fiind cuplul care s-a casatorit si recasatorit de cele mai multe ori. Prima oara s-au casatorit in 1969, ulterior recasatorindu-se de... 55 de ori.
Obiceiul purtarii verighetei pe degetul inelar al mainii drepte provine din Egiptul antic, cand se credea ca vena dragostei curge din acest deget direct catre inima.
Conform anumitor legende, daca cea mai tanara dintre doua surori se marita prima, cea mai in varsta trebuie sa danseze desculta la nunta suroriii sale altfel riscand sa ramana nemaritata.
Cel mai scumpa dovada de iubire al unui sot pentru sotia sa o reprezinta monumentul Taj Mahal din India. Monumentul a fost construit de catre imparatul Mugal Shahjahan in memoria sotiei sale care a murit in timp ce dadea nastere unui copil. Lucrarile mausoleumului au inceput in 1634 si s-au derulat timp de 22 de ani. La construirea monumentului au lucrat 20 000 de persoane aduse de prin toate colturile Indiei si din centrul Asiei.
In Evul Mediu, unele dintre ceremoniile de nunta erau tinute in cimitire deoarece se credea ca astfel acestea pot opri ciuma bubonica. In ziua nuntii, miresele din Grecia isi indeasa un cubulet de zahar in manusa va avea parte de o casnicie dulce si fericita. Miresele din Orientul Mijlociu isi picteaza mainile si picoarele cu henna pentru a-si proteja casnicia de rau.
Cea mai costisitoare nunta dintotdeauna a fost cea a lui Mohammed, fiul lui Sheik Rashid Ben Saeed Al Maktoum si a printesei Salama. Casatoria celor doi a fost celebrata ca in povestile moderne, in Dubai, si a durat nici mai mult nici mai putin de 7 zile. Costurile acesteia s-au ridicat la 44 milioane de dolari.
Regina Victoria a purtat la nunta sa o rochie alba, insa in perioada precedenta, miresele purtau rochii in diverse culori. Albastrul era una dintre culorile preferate deoarece era asociata cu fidelitatea si virtutea. Femeile aristocrate purtau rochii de culoare alba pentru a-si arata situatia financiara deosebita, in timp de femeile din clasele de jos nici nu concepeau sa se casatoreasca intr-o rochie ce nu putea fi purtata si a doua oara.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural