Această comunitate extraordinară reușește de 5 ani, în săptămâna de dinaintea Crăciunului, să construiască un tărâm în care emoția, empatia și fapta bună sunt litere de lege.
Povestea lui Ianis, jumătatea unei perechi de gemeni în vârstă de 4 ani și 8 luni, a fost misiunea de grad zero în această a doua zi în Orașul Faptelor Bune. Un adevărat maraton, un adevărat spectacol, în care telefoanele ascultătorilor care anunțau donațiile „nășteau” aplauze din partea echipei Radio ZU, relocată la etajul 19 al Hotelului InterContinental, de unde se transmite Orașul Faptelor Bune. În doar câteva ore s-au strâns toți cei 40.000 de euro, banii de care are nevoie Ianis să-și continue viața ca un copil sănătos. Povestea băiețelului blond cu ochi albaștri a deschis, pentru prima dată anul acesta, cele 65 de urne montate în farmaciile Sensiblu și în magazinele L'Occitane. Povestea continuă, iar Îngerii Faptelor Bune sunt invitați să continue să doneze. Lista și harta cu locațiile în care se poate dona în urne este disponibilă pe platforma campaniei, pe radiozu.ro.
Ziua a continuat cu povești la fel de emoționante. Florin Mihuț, un tânăr orădean care în urma unui accident de motocicletă a rămas paralizat pentru tot restul vieții, este povestea care a deschis maratonul donațiilor venite din partea persoanelor publice. Mihai Morar și Connect-R au decis să-l ajute financiar pe Florin pentru ca acesta să-și împlinească visul de a participa la jocurile paralimpice ca și biker.
„Florin, vreau să încep eu toată treaba. Cu 200 de euro. Înțeleg ce înseamnă pasiunea pentru ciclism, pentru mine tu ești motivație. Nu există scuză să nu faci sport. Dovada vie ești tu. O să iau contul de pe site și o să o rog pe soție să transfere acești bani!”, a declarat Mihai Morar, direct de la microfonul de locuitor al Orașului Faptelor Bune.
Zamfira, o mamă care crește singură o viitoare studentă la medicină, dar și Cătălina, o tânără căreia i-a ars casa acum câteva săptămâni, au primit ajutor în orașul construit deasupra orașului, la kilometru 0 al Capitalei. Mai mult de 5 povești și-au scris finalul fericit în această a doua zi de Orașul Faptelor Bune, iar întreaga „narațiune” poate fi urmărită pe momentele video dedicate fiecărui caz în parte, postate pe pagina de Facebook Radio ZU.
„Vă mulțumim, oameni din Omenia! Azi, în câteva ore, ați donat peste 60.000 de euro pentru poveștile din #OrasulFaptelorBune. Fericiți că împliniți!”, a spus Mihai Morar la finalul acestei zile. Finalul zilei cu numărul doi nu face decât să pregătească această comunitate a Îngerilor Faptelor Bune pentru ce se va întâmpla în ziua cu numărul 3. Adi Mihăilă, Tea Teodorescu și Raluca Benavides fac retrospectiva zilei, iar Daniel Buzdugan și Mihai Morar își invită ascultătorii în Zona de confort, pentru ca mai apoi să continue cu un nou episod din #MuzicaAia, pregătit de această dată de DJ Razz și DJ Mori.
În 2020, nu putem să ne dăm mâinile. Dar putem să ne dăruim inimile.
În perioada 16 - 22 decembrie, Radio ZU se mută deasupra Bucureștiului ca să fie aproape de România. Așa cum ne-am obișnuit deja, cu o săptămână înainte de Crăciun, DJ-ii Radio ZU aleg să plece din sânul familiilor lor și să locuiască 24 de ore din 24, 7 zile, într-o casă de sticlă de unde încearcă să aducă alături cât mai mulți oameni care au nevoie cu oameni care au de unde. În cele patru ediții de până acum, Orașul Faptelor Bune s-a deschis într-o piață publică. În primii trei ani, în Piața Universității din București, iar în cel de-al patrulea an în Piața Unirii din Oradea. În 2020, studioul Radio ZU, centrul Orașului Faptelor Bune, va fi la kilometrul 0 al Capitalei, acolo unde a căpătat prima dată formă și poveste. De data aceasta, Casa Radio ZU va fi amplasată deasupra Bucureștiul, la etajul 19 al Hotelului InterContinental. Astfel, campania este organizată în conformitate cu toate normele privind prevenirea și controlul transmiterii infecției SARS-COV-2 în contextul pandemiei de COVID-19.
„Urmărește 7 zile din 7 Orașul Faptelor Bune. De la etajul 19 al InterContinental. Radio ZU se mută deasupra Bucureștiului ca să fie aproape de România. În 2020, nu putem să ne dăm mâinile. Dar putem să ne dăm inimile.”, continuă Mihai Morar.
Ca în fiecare an, întreaga campanie poate fi ascultată non-stop pe toate frecvențele Radio ZU și poate fi urmărită video 24/24 pe site-ul radiozu.ro/live. Momentele cele mai importante sunt transmise live și pe pagina de facebook a Radio ZU, dar și pe ZU TV. Și anul acesta se poate oferi sprijin celor care au nevoie prin intervenții în direct pe radio, dar și prin donații în urnele poziționate în 65 de locații din peste 20 de orașe din țară, lista și harta acestora este disponibilă pe platforma campaniei. De asemenea, cei care vor să susțina cauzele din Orașul Faptelor Bune, au la dispoziție două conturi bancare, unul de Lei și unul de Euro. În plus, anul acesta donațiile pot fi făcute și prin PayPal. Cei care își doresc, pot alege direct din platforma Orașul Faptelor Bune dorințe ale celor care au nevoie, dorințe ce pot fi îndeplinite ușor prin intermediul paginii dedicate campaniei.
Orașul Faptelor Bune este organizat în conformitate cu toate normele privind prevenirea și controlul transmiterii infecției SARS-COV-2 în contextul pandemiei de COVID-19.
********************************
Ascultă Radio ZU pe toate frecvențele, dar și pe Aplicația mobilă disponibilă atât pentru Android, cât și pentru IOS. Urmărește ce se întâmplă 24 din 24 de ore la ZU pe platforma Visual Radio pe care o găsești pe radiozu.ro. Revezi cele mai interesante momente foto și video pe platformele social media Radio ZU (Facebook , YouTube și Instagram).
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice