19 Ianuarie 2021 publicat în Lifestyle 49 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Iată cinci modalități prin care poți slăbi sănătos și treptat, fără să riști să pui kilogramele pierdute la loc:

În special atunci când începe un nou an, facem o evaluare a lucrurilor de care suntem mulțumiți și de care suntem nemulțumiți. Dacă greutatea corporală nu este cea dorită, atunci poți lua câteva măsuri care să te ajute să slăbești sănătos, fără să fii nevoit să îți dai viața peste cap.

Îți poți lua drept asistent digital o bratara de fitness prin intermediul căreia poți urmări în timp real numărul de pași pe care îi faci, caloriile consumate, evoluția masei corporale, distanța parcursă atunci când practici un anumit sport și multe altele.

Dietele devin deseori dușmanul nostru: ne privează de alimentele care ne plac, ne înfometează, ne deprimă și deseori ni se pare că efortul este în zadar, fiindcă nu ne garantează nici rezultatul dorit și nici menținerea rezultatului respectiv pe o perioadă mai mare de timp.

De aceea, ideal e să te înarmezi înainte de toate cu răbdare. Uită de slăbirea peste noapte, deoarece asta nu poate să însemne decât punerea în pericol a sănătății organismului tău. Nu adopta diete, ci adoptă un alt stil de viață, cu efecte pe termen lung.

Iată cinci modalități prin care poți slăbi sănătos și treptat, fără să riști să pui kilogramele pierdute la loc:

1. Ia micul dejun în fiecare zi

Ni se pare greu să mâncăm micul dejun. Este masa cea mai ignorată de majoritatea oamenilor, fiindcă ne trezim târziu, nu avem poftă de mâncare de dimineață, trebuie să plecăm din casă și suntem pe fugă, etc.

Acest obicei ne face mai mult rău decât credem. Dacă nu oferim organismului combustibil în prima parte a zilei, suntem apatici, nu avem energie și sfârșim prin a mânca mult la prânz și la cină. Nici prânzul nu este luat corect, fiindcă ne grăbim, ne stresăm că trebuie să ne întoarcem la muncă și astfel mâncăm pe fugă și ne bombardăm stomacul.

Obișnuiește-te să te trezești mai devreme dimineața, în așa fel încât să te bucuri de micul dejun în liniște. Vei vedea că vei avea mai mult chef de viață și nici nu vei resimți acea senzație nesuferită de balonare care apare la prânz, când mănânci mult și repede.

Sursa foto: Image by Steve Buissinne from Pixabay

2. Mănâncă cel târziu la ora 20.00

Se recomandă consumarea alimentelor cu cel puțin patru ore înainte de culcare, iar aceasta e bine să nu depășească miezul nopții. Cea mai bună oră de mers la somn este considerată ora 22:00, astfel încât să te poți trezi odihnit devreme dimineața și să faci activitățile pe parcursul zilei, fără să întârzii până seara.

Dacă te uiți la un film spre seară, poți consuma un iaurt dulce, un ceai cu miere sau o ciocolată neagră, însă spală-te pe dinți în jurul orei 19.30, astfel încât să nu mai fii tentat ulterior să mai mănânci ceva. Pentru mulți oameni funcționează acest lucru, practic e semnalul că e timpul ca stomacul să fie lăsat în pace să digere, fără să îl mai încărcăm cu altceva în plus.

Nu-i lăsa nici pe ceilalți din familie să te tenteze cu ronțăieli sau dulciuri seara târziu. E bine ca regula să se aplice pentru toți cei din casă, altfel e posibil ca eforturile tale să fie zadarnice dacă ceilalți mănâncă lângă tine.

3. Oferă întâietate legumelor și fructelor

Nu e nevoie să mănânci doar varză ca să slăbești. Însă corpul va da jos kilograme și se va bucura de un aport de vitamine și minerale atunci când primește ca hrană în special legume și fructe. Umple farfuria cu legume la cuptor sau legume fierte și adaugă și puțină carne lângă. Practic, în loc să pui mai multă carne și o mică garnitură lângă, fă acest schimb de cantități.

De asemenea, pe perioada iernii poți opta și pentru murături de diverse tipuri: morcovi, pepene, castraveți, gogoșari, conopidă, dincolo de gogonelele binecunoscute. Vei simți stomacul mai ușor atunci când vei mânca mai puțină carne și mai multe legume.

Obișnuiește-te să mănânci fructe atunci când ai poftă de ceva dulce. Vei vedea că, dacă renunți treptat la ciocolată, bomboane și alte dulciuri, te vei bucura mai mult de gustul dulce și natural al fructelor.

Sursă foto: Image by diapicard from Pixabay

4.Taie porțiile

Dacă nu ai răbdare să acorzi atenție la ce alimente trebuie și nu trebuie să consumi, poți proceda și în alt mod: redu porțiile de mâncare cu 10-20% la fiecare masă. Nu umple farfuria, las-o puțin mai liberă.

Un rol important în această strategie îl are și vesela folosită. Nu pune pe masă farfurii mari, ci unele medii sau chiar mici. Practic, o porție de mâncare care umple o farfurie mică poate părea puțină dacă e pusă într-o farfurie mare, și din această cauză vei avea tendința să o umpli.

Dacă reușești să îți obișnuiești organismul cu mai puțină mâncare la fiecare masă, vei vedea că începi să slăbești fără să depui un efort major. Astfel, slăbitul nu mai este un coșmar, ci pare o soluție la îndemână, de care nu ai știut cum să profiți până acum.

5. Mișcare cât de des poți

Confortul vieții de azi, când te deplasezi în cât mai multe locuri cu mașina, precum și popularizarea lucratului de acasă, îi determină pe mulți oameni să petreacă prea mult timp pe scaune, canapele, cu minimă mișcare într-un spațiu de mici dimensiuni. Acest lucru ne afectează atât greutatea corporală, cât și starea de bine. Ne simțim greoi, obosiți, cu dureri de spate. Iar kilogramele încep să se adune.

Încearcă, pe cât posibil, să faci zilnic 8.000 - 10.000 de pași. Aici te va ajuta brățara fitness, prevăzută cu funcția de contorizare a pașilor efectuați. Mergi la plimbare, chiar dacă vremea nu e neapărat plăcută. Persoanele care au un câine sunt cumva mai norocoase, fiindcă sunt nevoite să iasă zilnic la plimbare și astfel fac mișcare în aer liber.

Sursă foto: Photo by Kaboompics .com from Pexels

Poți face mișcare și prin casă, atât cât îți permite spațiul disponibil. Mergi prin casă atunci când vorbești la telefon, folosește căști wireless dacă vrei să asculți muzică în timp ce faci diverse treburi prin casă și ridică-te de pe canapea ori de câte ori sunt reclame la televizor. Toate aceste mici activități pot face diferența atunci când te urci pe cântar și în plus îți vor da o stare mai bună.

Ține cont de aceste 5 sfaturi pentru a slăbi și pentru a avea grijă de starea ta de sănătate. Sunt lucruri simple, ușor de făcut și la îndemâna oricui. Nu trebuie decât să le transformi în obiceiuri de zi cu zi, iar rezultatele se vor vedea pe termen lung.

Sursă foto fr si main: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri