IN ACEST ARTICOL:

A început elefantFest. Până pe 30 mai găsești la cel mai mare târg online de carte din România ultimele noutăți lansate de editurile din țară și din străinătate, de la titluri de ficțiune, până la titluri de dezvoltare personală, business sau cărți pentru copii.

Peste 120 de evenimente culturale online te așteaptă în aceste zile la elefantFest.

Mai jos este o scurtă selecție a celor mai importante cinci cărți de ficțiune pe care nu trebuie să le ratezi la această ediție:

Eric emmanuel schmitt
Jurnalul unei iubiri pierdute

Doliul durează doi ani, îi repetă prietenii lui Eric-Emmanuel Schmitt când el încearcă să depășească suferința provocată de moartea mamei sale.

Fiul documentează, în tulburătoarele pagini ale acestei confesiuni, cei doi ani în care parcurge drumul de la deznădejde la conștientizarea datoriei de a fi fericit – singura cale de a-și omagia mama. Doi ani în care deapănă amintiri de-o viață, trăiește și înregistrează curajos sentimente contradictorii, momente-cheie și clipe de cumpănă.

Pendulând între evocarea trecutului fericit și consemnarea prezentului, cu realitățile sale inexorabile, Jurnalul unei iubiri pierdute transformă experiența morții într-o pledoarie pentru viață.

Jurnalul unei iubiri pierdute a fost publicată în 2019 și a fost distinsă în 2020 cu Premiul Jules Renard. Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste 20 de premii și distincții literare. Cărțile lui sunt traduse în peste 40 de limbi.

Bernardine Evaristo
FATĂ, FEMEIE, ALTA

Romanul urmărește viața a douăsprezece personaje, unsprezece femei și o persoană transgender, non-binară, majoritatea de culoare, din Marea Britanie. Ele se află în căutarea unui viitor, a unei case, a unei iubiri, a unei mame absente, a unui tată pierdut, a unei identități, a unui gen, a unei existențe și, în treacăt, a fericirii. Prin intermediul personajelor sale, romanul străbate 120 de ani de istorie a Marii Britanii. Fiecare capitol este consacrat unui personaj care se dovedește legat de toate celelalte printr-o istorie de viață comună.
De la un influencer, până la o bătrână de 93 de ani care trăiește la o fermă din nordul Angliei, femeile acestea provin din medii și familii diferite, nu au aceeași vârstă, dar toate își caută locul într-o societate rasistă, patriarhală și homofobă. Scânteietor de inteligent și plin de emoție, Fată, femeie, alta este un roman social și polifonic, care dezvăluie o față a Marii Britanii rareori întrezărită.
Cartea a fost distinsă cu mai multe premii, printre care: “British Book Awards – Fiction Book of the year, 2020”, “Amazon Book of the year, 2019” sau “The Sunday Times Bestseller”.

Kristin Hannah
CELE PATRU VÂNTURI

Cele Patru Vânturi este o poveste profund mișcătoare și puternică despre puterea și reziliența femeilor și legătura dintre mamă și fiică.
Acțiunea cărții se petrece în Texasul anului 1934. Milioane de oameni sunt șomeri și seceta a pustiit Marile Câmpii. Fermierii se luptă să-și păstreze pământurile și gospodăriile, în timp ce recoltele le sunt decimate, apa e pe punctul de a seca, iar praful amenință să-i îngroape cu totul. Una dintre cele mai negre perioade ale recesiunii economice din anii 1930 – perioada furtunilor de nisip – s-a abătut asupra oamenilor.
În aceste vremuri nesigure și periculoase, Elsa Martinelli trebuie să aleagă dacă rămâne să lupte pentru pământul iubit sau pleacă în căutarea unei vieți mai bune în California. Cele patru vânturi este un portret înduioșător al Americii și al visului american, văzute prin ochii unei femei de nezdruncinat, al cărei curaj și putere de sacrificiu sunt definitorii pentru o întreagă generație.

Matt Haig
BIBLIOTECA DE LA MIEZUL NOPȚII

Cartea spune povestea Norei, a cărei viață a mers din rău în mai rău. Apoi, la miezul nopții, în ultima ei zi pe pământ, este dusă într-o bibliotecă.
Undeva, la marginea universului, există o biblioteca infinită de cărți, iar fiecare poveste provine dintr-o altă realitate. Una spune povestea vieții tale așa cum e, alta spune povestea vieții tale așa cum ar fi fost dacă ai fi luat altă decizie într-un anumit moment.
Atunci când Nora ajunge în această biblioteca, are șansa să îndrepte lucrurile – o viață plină de durere și de regrete. Are ocazia să facă totul altfel și să-și dea seama cum ar putea avea viață perfectă. Dar lucrurile nu sunt tocmai cum și le imaginează ea. Curând, alegerile pe care le face o pun într-un pericol iminent.
Înainte să expire timpul, trebuie să răspundă la o singură întrebare: care e cea mai bună cale de a-ți trăi viața?

LOUISE FEIN
FIICA REICHULUI

Trepidantă, profundă și inspirată de istoria familiei autoarei, Fiica Reichului este o fascinantă pagină de istorie, plină de personaje vii, un portret meticulos al Germaniei naziste și un memento că trecutul nu trebuie uitat niciodată.
Leipzig, 1930. Hetty Heinrich este fiica unui înalt ofițer nazist și sora unui pilot Luftwaffe, crescută cu dorința arzătoare de a-și juca rolul în gloriosul Reich de O Mie de Ani. Crede cu ardoare în țara ei și în omul care o conduce. Dar asta până când îl reîntâlnește pe Walter, prietenul ei evreu din copilărie.
Cei doi încep o poveste de dragoste care le pune viața în pericol, odată ce valul de antisemitism devine un tsunami. Că să-l salveze pe Walter, Hetty va trebui să sacrifice totul – iubirea de țară, legăturile de familie, poate chiar propria viață.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri