18 Decembrie 2009 publicat în Lifestyle 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Va invitam sa facem o trecere in revista a celor mai cunoscute superstitii romanesti legate de minunata sarbatoare a Craciunului

Conform anumitor credinte mostenite din batrani, cei alesi, oameni cu credinta multa in suflet si frica de Dumnezeu, pot vedea de Craciun cum se deschid cerurile si Dumnezeu ospateaza alaturi de ingeri si sfinti.

Daca in prima zi de Craciun cerul este senin, se crede ca anul care va veni va fi unul linistit si imbelsugat, fara evenimente de rau augur. De de alta parte, prezenta vantului in prima zi de Craciun semnaleaza un an plin de imprejurari nefavorabile. Zapada in ziua de Craciun anunta o zi de Paste frumoasa, cu mult soare.

In unele zone ale tarii, exista o traditie frumoasa prin care iti poti afla sansele ca o anumita dorinta sa se indeplineasca: in prima zi de Craciun se umplu 9 pahare mici cu apa, iar apa din pahare se varsa intr-un vas mai mare. In ziua urmatoare, apa din vas se toarna din nou in cele 9 pahare. Daca cele 9 pahare se umplu la loc inseamna ca dorinta ta are sorti mari de indeplinire cat de curand. In functie de cat de plin sau gol este ultimul pahar, cel de-al noualea, se estimeaza timpul pe care il mai ai de asteptat pana cand dorinta ta se va realiza.

Pentru ca in ziua de dinaintea nasterii lui Iisus, Maica Domnului nu a mancat nimic, ajunul Craciunului trebui tinut cu post. De Craciun, nimeni nu trebuie sa flamanzeasca caci Dumnezu a oranduit aceasta sarbatoare pentru ca toate fiintele si vietuitoarele pamantului sa fie satule. De aceea, daca dai de pomana in aceasta zi, gestul tau devine echivalent cu stergerea unui pacat. Merele si crangutele de vasc nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun caci ale aduc sanatate si noroc. Painea este sfanta si nu se arunca in ziua de Craciun daca nu vrei ca Maica Domnului sa verse lacrimi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri