Adevărul fie spus, cu ambele periuțe vei obține o igienă dentară completă. Folosirea uneia manuale nu este sinonim cu a nu avea ingrijire bucala, nu vei greși dacă folosești una, dar cea electrica va obține întotdeauna rezultate mai bune.
Avantajele periuței de dinți electrice
Mișcarea rapidă și automată a capului electric înseamnă că această periuță de dinți poate reduce placa dentară mai mult decât cea manuală. Acesta este probabil cel mai mare avantaj, deoarece placa bacteriană este responsabilă pentru producerea de carii și gingivite.
Periuta electrica copii Emag oferta zilei!
În plus, cu periuța de dinți electrică există șanse mai mici de abraziune a dintelui. Acest lucru se realizează datorită faptului că aceste aparate au un mecanism de control al presiunii care previne erodarea smalțului dinților. Pe de alta parte, cu periuța manuală se poate întâmpla invers: sa erodăm smalțul dinților. La periuța electrică forța o face peria, dar la cea manuală forța o dăm noi, deci se poate întâmpla sa o exerciți in exces și dinții tăi să sufere.
Un alt avantaj al folosirii unei periuțe de dinți electrice este că timpul pe care îl petrecem spălandu-ne pe dinți este mai lung. Unii experți indică faptul că petrecem cu până la 40% mai mult timp, deoarece obosim mai puțin decât cu periuța manuală. În plus, cele mai multe periuțe de dinți electrice de astăzi încorporează deja un cronometru de două minute care te avertizează când ajungi la 120 de secunde de periaj.
Prin urmare, toate aceste avantaje indică faptul că periuta de dinti electrica este mult mai utilă decât cea manuală.
În ceea ce privește tipul de periuță de dinți electrică, cea mai recomandată de unii experți este cea cu „mecanism oscilator-rotativ”. Aceasta înseamnă că capul, dincolo de întoarcere, oscilează și între partea superioară și inferioară a dintelui. Adică își adaptează unghiul pentru a ajunge la porțiunea unde se termină gingia până unde se termină dintele.
Există momente când este mai bine să folosiți o periuță de dinți manuală?
Raspunsul este da. Unele dintre momentele în care este mai bine să folosim o periuță manuală este după operație, când există o cusătură în care avem zona dureroasă. În această situație, vă ajută să aveți o periuță manuală cu perii ultra-moi la îndemână.
Dacă utilizați aparat dentar, este indicat să folosiți și periuța manuală, deoarece cu cea electrică puteți provoca desprinderea unor fire din bracket.
Și în ceea ce privește copiii, aceștia pot folosi perfect o periuță de dinți electrică, dar de obicei ar trebui să înceapă cu una manuală pentru a învăța să se obișnuiască cu igiena dentară.
Este indicat ca părinții să spele dinții copiilor cu o periuță de dinți manuală. De la vârsta de 3 ani, copilul poate rămâne cu o oarecare independență să se spele singur pe dinți. Este o modalitate bună de a le insufla în acest obicei. Odată ce au împlinit vârsta de 6 ani, este un moment bun să începeți să vă gândiți la utilizarea periuței de dinți electrice dacă doriți. Dacă te hotărăști să optezi pentru una electrică, este foarte important să li se explice copiilor cum trebuie să o facă pentru ca aceștia să se spele corect pe dinți.
După ce am aprofundat care este mai bună, periuța de dinți electrică sau cea manuală, trebuie menționat că, deși ambele au avantajele lor, aceasta va depinde întotdeauna de obiceiurile utilizatorului și de recomandările stomatologului său. Același lucru e valabil și în cazul copiilor.
Sursa foto fr si main: Photo by Nick Fewings on Unsplash
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri