Covrigi pufoși cu cașcaval, gustarea ideală pentru pachetul de la grădiniță. Vezi cât de simplu poți face alături de cel mic covrigi în casă!

16 Februarie 2022 publicat în Lifestyle 17 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Covrigii pufoși cu cașcaval sunt o alternativă mult mai bună la ceea ce găsim în patiseriile de la colț de bloc. Cel mic va fi încântat să te ajute și îi vei putea oferi o gustare delicioasă, cu ingrediente potrivite pentru vârsta lui. Încearcă și tu rețeta noastră de covrigi pufoși cu cașcaval și nu vei de greș!

La tot pasul sunt covrigării care te îmbie cu mirosul covrigilor proaspeți, însă aceștia nu sunt întotdeauna cea mai sănătoasă variantă. Cu multă sare și făcuți de cele mai multe ori din aluat congelat, covrigii de la patiserie nu sunt o variantă de luat în calcul pentru consumul celor mici.

Cu toate acestea, cu un minim de efort, putem realiza în casă covrigi pufoși, delicioși, din ingrediente curate, fără sare în exces, numai buni de luați la grădiniță pentru a-i servi ca și gustare.

Sursă foto: Arhivă personală

În fiecare săptămână, împreună cu fetița mea ne punem sorțul de bucătărie și petrecem un timp plăcut printre castronul cu maia, cașcaval ras și mâinile pline cu fâină de la frământat. În acest caz, de mare ajutor ne este learing tower, dispozitivul în care copilul mic poate ajunge la blatul de lucru și în care poate sta în siguranță, fără frica de a se dezechilibra și a cădea.

Noi facem o tavă plină de covrigi, însă nu ne agităm cu dimensiuni egale, asta pentru că ne place ca covrigii să aibă forme diferite, cei mai mari îi mâncam pe loc, iar ceilalți sunt numai buni de băgat în pachețelul pentru a doua zi la grădiniță.

Pentru aproximativ 8 covrigi pufoși avem nevoie de:

  • 250 ml lapte gras

  • 60-70 grame zahăr brun

  • un vârf de sare

  • 50 de grame de unt gras

  • un pliculeț de drojdie

  • 400 de grame de făină

  • ou ou pentru uns covrigii

  • cașcaval ras pentru a decora covrigii

Mod de preparare:

  • Laptele îl punem la încălzit împreună cu cele 50 de grame de unt și cu zahărul. Amestecăm până când untul și zahărul se topesc. Luăm de pe foc și, dacă nu frige prea tare, adăugăm pliculețul de drojdie. În caz că laptele este prea fierbinte îl lăsam să se mai răcească, până când amestecul devine călduț. Amestecăm drojdia și lăsam 10 minute să se odihnească.

  • În acest timp, măsurăm 400 de grame de făină și adăugam un vârf de sare. Ulterior se adaugă și laptele cu drojdia și se frământă pentru circa 15 minute, până când aluatul devine elastic și deloc lipicios.

Sursă foto: Arhivă personală
  • Aluatul se acoperă și se lasă la loc călduț până când își dublează volumul. Se ia un cuțit mai mare și se taie aluatul în 8 părți, după preferințe. Aceste 8 părți se mai taie încă o dată în două pentru a forma „fitile” de aluat sau șerpișori, cum le zice fetița mea. Două câte două le împletim și le aducem la forma dorită. Ungem covrigii cu ou bătut și presărăm cașcaval ras din belșug. Băgăm tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute.

Sursă foto: Arhivă personală

Delicioși și numai buni de savurat! Pentru noi este gustarea preferată pe care o punem săptămânal în pachețelul pentru grădiniță. Poftă bună!


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri