Povestea unei învingătoare. Andreea Lichi prezintă Suflet de porțelan, frânturi din viața ei pentru a se elibera și pentru a vindeca

22 Februarie 2022 publicat în Lifestyle 9 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Autoarea cărții „Suflet de porțelan” și-a așternut povestea vieții sale cu multă grijă, sinceritate, dar și durere. Prin filele cărții se pot simți suferința unui copil nevinovat, o fetiță care a trebuit să înfrunte nedreptatea, umilința și chiar moartea. Andreea Lichi ne oferă prin minunata sa scriere o lecție de viață extrem de valoroasă: prețuirea fiecărei clipe și importanța de a rămâne buni, umani cu cei din jur.

Câți dintre noi trăim cu adevărat clipa? Câți dintre noi suntem cu adevărat conștienți de însemnătatea momentului prezent? Câți dintre noi ar lua-o de la capăt iar și iar și iar, de fiecare dată mai puternici, mai curajoși, cu și mai multă voință?

Determinarea de a fi, de a trăi, de a se bucura, de a profita de fiecare șansă a vieții este motto-ul după care s-a ghidat Andreea Lichi, o tânăra de numai 21 de ani, a cărei existență s-a schimbat într-o clipă.

Andreea Lichi este o tânără extrem de curajoasă, a cărei poveste te poate zdruncina și te poate face să vezi cu adevărat cruda realitate a vieții. Într-o lume atât de agitată, în care totul pare pentru totdeauna, relațiile par că nu se vor destrăma niciodată, promisiunile par că nu vor fi încălcate și că dramele nu se pot lipi de oamenii din jur, este nevoie de o singură secundă în care viața poate fi dată complet peste cap. Uneori chiar ireversibil.

Autoarea cărții „Suflet de porțelan” și-a așternut povestea vieții sale cu multă grijă, sinceritate, dar și durere. Prin filele cărții se pot simți suferința unui copil nevinovat, o fetiță care a trebuit să înfrunte nedreptatea, umilința și chiar moartea. Andreea Lichi ne oferă prin minunata sa scriere o lecție de viață extrem de valoroasă: prețuirea fiecărei clipe și importanța de a rămâne buni, umani cu cei din jur.

Suflet de porțelan” este exact ca o terapie, o vindecare atât pentru tânăra scriitoare care a așternut pe foi tot ceea ce o apăsa pe suflet, cât și pentru cititorii ei, cei care rezonează cu povestea sa de viață, cei care știu că din suferință renasc cele mai de neprețuit daruri.

Cartea scrisă de Andreea Lichi începe atât de frumos, povestind viața unei fetițe de 14 ani, în plină adolescență, care se bucură de viață, de prietenii săi, de tot ceea ce este mai frumos în perioada sfârșitului clasei a 8-a. Andreea își amintește atât de bine ziua în care viața i s-a schimbat complet, de la drumul cu autobuzul, la cuvintele părinților săi înainte ca ea să plece de acasă. Fetița de doar 14 ani a avut încredere oară în oamenii din jurul său, așa cum avem cu toții la o vârstă atât de fragilă și din păcate, ea a învățat pe pielea ei că relațiile ieftine costă atât de scump.

Andreea s-a urcat în mașina unui prieten și a fost de ajuns o singură secundă de neatenție ca viața tinerei să se schimbe radical. Adolescentul care conducea a pierdut controlul volanului, iar mașina s-a răsturnat. Băiatul de la volan s-a salvat, a ieșit singur din mașină, iar Andreea a rămas blocată pe scaunul din dreaptă, neștiind ce și cum s-a întâmplat.

Din păcate, o doamna, a cărei intenții au fost bune, dar extrem de greșite, a scos-o pe fată din mașină și apoi a sunat ambulanța. Acest lucru i-a fost extrem de dăunător Andreei, asta pentru că niciodată, dar niciodată, o victimă încarcerată nu se mișcă de la locul accidentului pentru că se pot provoca leziuni mortale.

Tot ceea ce a urmat după a fost o luptă de supraviețuire, Andreea aflându-se la granița dintre viață și moarte. Familia adolescentei s-a mobilizat rapid și au căutat cele mai bune soluții pentru tânăra care abia își începea cu adevărat viața.

Parcursul cărții o redă pe Andreea în ipostaza de luptătoare, chiar dacă au existat momente grele, extrem de grele în care, poate că dacă nu ar fi avut sprijinul familiei sale, ea ar fi cedat. Umilințele la care a fost supusă de către cei care aveau obligația și îndatorirea morală să aibă grijă de ea, nedreptatea pe care a trebuit să o accepte în cazul procesului de judecată cu cel care i-a furat abilitatea de a mai merge, de a fi o adolescentă tipică, de a se bucura de nebuniile specifice unei adolescențe normale, cuvintele tranșant de sincere ale specialiștilor cu privire la șansa ei de recuperare, toate acestea îl fac pe cititorul cărții „Suflet de porțelan” să sângereze pe interior de tristețe, de revoltă și de indignare că într-o lume atât de superficială singurul adevăr este că...oamenii sunt atât de fragili.

Totuși, de-a lungul timpului, Andreea a găsit și oameni minunați, personal medical dedicat și specialiști a căror influență pozitivă i-au modelat și îi modelează în continuarea parcursul în viață.

O poveste de viață extrem de copleșitoare, de profundă, o experiență dureroasă, cu lecții mult prea dure pentru un copil de doar 14 ani, care a renăscut din propria suferință. Andreea este o învingătoare, o eroină a vieții, care a luptat și se va lupta oricât va fi nevoie pentru a trăi demn, cu bucurie și a simți plăcerile vieții la adevărata lor intensitate.

Andreea Lichi ne învață că adevăratele binecuvântări stau ascunse într-o suferință enormă și că un suflet bun este acela care, deși a avut parte de multe nedreptăți, el are puterea de a ierta, de a se împrieteni cu frica și de a merge cu încredere spre viitor. Mai mult, și părinții Andreei sunt oameni care merită toată aprecierea, asta pentru că au rămas o familie unită, un adevărat stâlp de susținere în viața fetiței lor și și-au dedicat împreună toată energia, timpul și resursele către același obiectiv: recuperarea Andreei.

Mulțumim Andreea Lichi pentru cartea ta, prin povestea vieții tale faci pentru oameni mai mult decât îți poți imagina!

Poate că așa a fost să fie. În momentele acelea l-am întrebat supărată pe Dumnezeu de ce nu mă lasă să fiu fericită, iar El mi-a arătat mai târziu că fericirea nu vine neapărat din lucrurile pe care credem că ni le dorim. Fericirea vine din lucrurile pe care le descoperim în timp și ni se potrivesc fără să facem eforturi prea mari.”( pasaj extras din „Suflet de porțelan”)

Cartea Andreei Lichi se poate găsi aici: https://www.libris.ro/suflet-de-portelan-andreea-lichi-LIB978-606-029-278-4--p20459817.html

Pentru a o ajuta pe Andreea să își continue tratamentele de recuperare, orice sumă este binevenită. Conturile în care se poate dona sunt următoarele:

RO22BTRLRONCRT0473206001 (RON)

RO69BTRLEURCRT0473206001 (EURO)

Lichi Andreea Alexandra

REVOLUT

RO72 BREL 0005 5138 4428 0100

Andreea Alexandra Lichi


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri