Iată mai jos câteva lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să rămâi însărcinată.
Întrerupeți tratamentul contraceptiv
Unele metode de contracepție, cum ar fi prezervativele masculine și feminine, diafragma și planificarea naturală nu vă vor perturba ciclurile menstruale sau fertilitatea dacă încetați să le utilizați. Cu alte metode, cum ar fi pilula contraceptivă combinată și injecțiile contraceptive, poate dura un timp pentru ca ciclurile menstruale să revină la normal odată ce sunt oprite. Deși nu există niciun motiv pentru care concepția să nu fie încercată imediat, unele femei preferă să aștepte câteva luni înainte de a încerca să rămână însărcinate, astfel încât ciclurile lor naturale să se poată reseta și corpul lor să fie complet pregătit.
Încercați să concepeți la momentul potrivit
Știați că unul din două cupluri ar putea încerca să conceapă la momentul nepotrivit? Sunt doar câteva zile pe lună când o femeie poate rămâne însărcinată. Făcând sex în ziua ovulației (când corpul eliberează un ou) sau în zilele premergătoare ovulației îți va crește șansele de a rămâne însărcinată. La un moment dat, poate ați auzit că ciclul mediu durează 28 de zile și că ovulația are loc în ziua 14. Aceste două cifre sunt doar valori medii ale datelor colectate. În realitate, majoritatea ciclurilor femeilor nu se potrivesc cu aceste valori „medii”. Urmăriți-vă ciclul cu un test de ovulație. Vă va ajuta să identifici durata propriilor cicluri și data ovulației, așa că nu va fi o simplă presupunere.
Achiziționați teste de sarcină bune
Deisgur, pentru a putea verifica dacă ești însărcinată ai nevoie de teste de sarcină. Este ideal ca acestea să fie de calitate, deci e bine să te informezi despre acestea înainte de pasul important. Există mai multe branduri de teste de sarcină, dar majoritatea funționează la fel. Unele au precizie mai mare, de aceea este ideal să optezi pentru acelea. Un rezultat pozitiv te poate întrista și descuraja dacă se dovedește a fi fals pozitiv, iar un rezultat fals negativ te poate induce în eroare. Respectă pașii atunci când faci teste de sarcină și alege-le pe cele cu rezultate bune.
Luați acid folic
Luarea unui supliment cu acid folic ajută la prevenirea defectelor tubului neural la copil, cum ar fi spina bifida. De exemplu, în Regatul Unit, ofițerul guvernamental de sănătate recomandă femeilor care doresc să rămână însărcinate și celor care sunt deja însărcinate să ia zilnic un astfel de supliment care conține 400 de micrograme de acid folic. În mod ideal, ar trebui să începeți să îl luați cu trei luni înainte de a încerca să rămâneți însărcinată și pe tot parcursul primului trimestru de sarcină. Când si o dietă sănătoasă, vei obține deja acid folic din alimente precum cerealele fortificate pentru micul dejun, leguminoasele, legumele cu frunze verzi și sucul de portocale, dar este totuși important să iei suplimente, deoarece este atât de greu de obținut numai din dietă.
Rămâneți în formă și aveți o greutate bună
Sarcina îți va pune presiune pe corpul tău, așa că a te menține în formă dinainte te va ajuta când va veni momentul. Dacă ești într-o formă fizică bună înainte de a rămâne însărcinată, îți va fi mai ușor să rămâi activă atunci când vei fi. Exercițiile fizice pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie. În plus, reduce stresul, un factor pozitiv atunci când vine vorba de concepere. A avea o greutate sănătoasă te poate ajuta să rămâi însărcinată, așa că cel mai bine este să încerci să-ți atingi greutatea dorită înainte de a încerca să rămâi însărcinată. Medicul dumneavoastră vă va putea oferi informații despre greutatea dumneavoastră ideală.
Sursa foto: Photo by John Looy on Unsplash
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice