Se apropie vacanța mare, drept pentru care părinții se pregătesc de concediul mult așteptat. Sigur, cu cei mici este mult spun concediu, însă ce nu facem noi pentru a ne vedea copiii fericiți?
După ce analizăm fiecare oferă, alegem în sfârșit destinația unde, sperăm noi, ne vom relaxa, iar cei mici se vor bucura și își vor face amintiri frumoase. Pasul următor, după ce cazarea și drumul au fost asigurate, rămâne bagajul. Nimeni nu uită să pună cele mai frumoase haine, însă, nu este de neglijat nici trusa de medicamente pentru cel mic. Este un must, mai ales atunci când avem un copil mic, ce se află la primele sale vacanțe. Despre ce ar trebui să conțină bagajul cu medicamente am scris aici: https://bit.ly/3PQk7yW
Ulterior, mai rămâne un pas, opțional, dar util pentru părinții care își doresc să ajungă la mult visata destinație fără crize de plâns, opriri dese sau vestita întrebare pusă pe repeat: „Cââât mai avem????”
Pentru unii dintre noi, telefonul și/sau tableta sunt o soluție, însă, deși reprezintă o variantă la îndemână, cu rezultate imediate, accesul la ecrane trebuie limitat sau chiar restricționat la vârstele mici. Fiecare știe cel mai bine cum funcționează aceste reguli în propria familie, astfel că eu voi scrie despre câteva dintre jucăriile și jocurile pe care noi le avem la îndemână în orice călătorie.
Nu avem nevoie de jucării sofisticate pentru a le menține atenția celor mici, mai ales că nu vrea nimeni să mai ocupe un bagaj special pentru jucăriile de luat pe drum.
Tăbliță de desenat
În primul rând, o tăbliță de desenat ca aceasta încape perfect chiar și în cel mai mic ghiozdan, iar copiii își pot pune imaginația la treabă. Noi desenăm tot felul de lucruri, personaje, uneori chiar povești. Dacă sunt mai mulți copii prin preajmă, va fi „bătaie” pe acest joc. Știu ce spun. :)
Pop-it
O jucărie în toate formele, mărimile și culorile, pop-it-ul este una dintre cele mai la îndemână jucării. Îl punem regăsi chiar și sub formă de breloc, ceea ce înseamnă că îl putem agăța de ghiozdan, fără să ocupe spațiu suplimentar în bagaj.
Cărțile de colorat cu apă
O variantă mult mai simplă a cărților de colorat, unde este nevoie de întreg setul de creioane, radieră, gumă de șters, sunt cărțile de pictat cu apă. Aceste cărți se găsesc în orice librărie, sub diferite forme, cu personaje diverse. Unul dintre avantaje este că acest tip de carte poate fi refolosită de nenumărate ori, asta pentru că, după ce apa se usucă de pe foaie, copiii pot colora din nou și din nou.
Planșe de răzuit
Aceste planșe țin garantat copilul ocupat, însă fac ceva mai multă mizerie. Aici depinde de locul în care vă aflați, însă dacă acest aspect nu este o problemă, go for it! O pagină de răzuit durează minute bune, ceea ce înseamnă momente importante de respiro pentru părinți!
„Ochișorii mei văd...”
Acesta este un joc inventat de fetița mea și sunt sigură că dacă ei îi face plăcere să ne jucăm asta în timp ce călătorim, și alți copii vor fi încântați să se conecteze cu părinții prin acest mod.
Jocul este foarte simplu: părintele sau copilul spune: „Ochișorii mei văd...”(o culoare, o textură, o formă). De exemplu: „Ochișorii mei văd...ceva alb și pufos.” Celălalt participant la joc trebuie să ghicească răspunsul corect, iar apoi se inversează rolurile.
Să aveți vacanțe frumoase împreună cu cei mici!
Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri