Un cheesecake cu afine este alegerea perfectă pentru a ne îndulci zilele de vară, mai ales că se prepară ușor, iar gustul este absolut incredibil de bun!
Ingrediente:
- 400 gr biscuiți cu lapte, de tipul Petite Beurre
- 150 gr unt gras cu 85% grăsime
- 300 gr brânză de vacă
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 200 gr zahar pudra
- 200 ml apa
- 100 ml lapte gras
- 40 gr gelatina
- 24 gr zahar vanilat
- 300 gr afine
- 4 linguri de zahăr brun
Mod de preparare:
Biscuiții se sfărâmă mărunt cu ajutorul unui robot de bucătărie, peste care se adaugă untul topit. Amestecul se pune într-o formă rotundă cu pereți detașabili și se presează cu un pahar pentru ca stratul să fie cât mai drept. Se bagă la frigider pentru jumătate de oră.
Se pun 20 de grame de gelatină în 100 ml de apă rece și se lasă 10 minute pentru a acționa și a se umfla. Într-un castron încăpător se pune brânza, zahărul pudră și zahărul vanilat și se amestecă bine. Se adaugă apoi și smântâna pentru frișcă. Gelatina umflată se pune în laptele călduț, după care se adaugă în crema de brânză formată anterior.
Afinele, împreună cu zahărul se pun într-o crăticioară și se pun la foc mic, până dă în clocot. Adăugăm restul de gelatină umflată, procedând exact cum am făcut anterior.
Peste stratul de biscuiți se adaugă crema de brânză, apoi jeleul de afine, Se lasă la frigider pentru minim 5 ore.
Poftă bună!
Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară