Rețeta de tartă cu vișine este simplă, dulce-acrișoară și mereu o alegere perfectă în orice după amiază de vară.
Ingrediente:
250 gr. zahăr brun
200 gr. unt cu 85% grăsime
200 gr. făină
4 ouă
1 praf de sare
1/2 kg. de vișine (sau caise- după preferințe)
zahăr pudră(optțional - pentru ornat)
Mod de preparare:
Vișinile se curăță de sâmburi, se presară cu puțin zahăr și se țin o oră în frigider. Untul la temperatura camerei se amestecă cu sarea și zahărul, totul până când devine o cremă spumoasă. Se adaugă întâi gălbenușurile, apoi se încoroprează treptat făina, iar la sfârșit, albușurile bătute spumă.
Compoziția se toarnă într-o tavă rotundă, în care se pune foaie de copt. Peste compoziție se adaugă vișinile într-un strat uniform.
Tava se bagă în cuptorul preîncălzit, se coace la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute.
Opțional, se poate orna zu zahăr pudră.
Poftă bună!
Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice