Peștele proaspăt consumat alături de câteva legume de sezon este deliciul oricărei mese de prânz. Dorada se prepară rapid, are puține oase și este un pește alb delicios, preferat, în special, de cei mici.
Ingrediente:
o bucată de doradă proaspătă
2 dovlecei
sare
piper
ulei
opțional: jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Peștele se curăță de solzi, se taie capul, coada (după preferințe), se spală foarte bine și se usucă cu un prosop de bucătărie. Lămâia se taie în felii și se așează în interiorul peștelui. Se asezonează cu sare și piper.
Se toarnă puțin ulei în tigaia de grătar și se rumenește peștele 2 minute. Se bagă apoi în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute.
Dovleceii se curăță și se taie rondele, se pune peste ei sare și piper după preferințe și se pun pe grătar, întorcându-i pe ambele părți.
O masă de prânz rapidă și delicioasă! Poftă bună!
Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară