A scrie este o pasiune pe care mulți dintre noi o avem, însă pentru a ne face ideile cunoscute ne trebuie puțin curaj, dar și câteva informații care să ne susțină procesul de a ne vedea cuvintele tipărite într-o carte.
În primul rând, avem nevoie de un manuscris bine pus la punct.
Manuscrisul pe care îl oferim editurilor trebuie să conțină diacritice, cuprins, capitolele numerotate, titlu, autori și ilustrații – acolo unde este nevoie (de exemplu: carte pentru copii).
Apoi, avem nevoie de un sinopsis, adică un rezumat de aproximativ o pagină în care scriem despre ce este vorba în manuscris. De altfel, și acesta trebuie să conțină diactrice.
După ce avem manuscrisul și sinopsisul pregătite, ne vom orienta după editură. Primul pas este să ne gândim care este publicul țintă al cărții pe care vrem să o publicăm, iar în funcție de asta să ne alegem editura/editurile.
Începem să dăm mailuri la editura/editurile a căror stil editorial ni se potrivește. Putem să adaugăm și un CV, pentru un plus de profesionalism. Recomandat este să trimitem fiecărei edituri pe care am găsit-o câte un mail separat, și să nu punem la destinatar mai multe adrese de contact.
Acum așteptă. Poate fi frustrant, știu, însă este ultimul pas înainte de a ne vedea visul împlinit. Unele edituri nu vor răspunde, unele ne vor refuza, iar unele ne vor pune în față un contract în care vedem că avem de plătit o sumă măricică pentru a ne publica scrierile.
Dacă nu avem un răspuns afirmativ din prima, nu este cazul să deznădăjduim. Vom încerca până reușim, mai ales dacă simțim că în paginile pe care le-am scris se găsește o magie, pe care noi am creat-o cu mult entuziasm.
De asemenea, există și secțiunea de self-publishing, adică tu ești cel care își publică singur cartea și care se ocupă de tot ce ține de promovare, distribuire în librării etc.
Oricum ar fi, nu-ți lăsa pasiunea să moară! Dacă asta simți că trebuie să faci, go for it! Uneori drumul până la îndeplinirea viselor poate dura mai mult, însă toți pașii făcuți vor merita la final.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri