După ce ne-am ales medicul cu care vom naște, spitalul unde vom naște, hăinuțele, căruciorul și așa mai departe, următoarea preocupare este alăptarea nou-născutului. Este aceasta o poveste frumoasă, un demers care vine natural? Care sunt problemele care pot apărea în alăptare și de ce se spune că alăptarea reprezintă un start bun în viață, ne vorbește Dr. Roxana Hristianovici, medic specialist pediatru și consultant în alăptare, în interviul video realizat pentru Kudika.ro.
Alăptarea este o etapă importantă din viața mamei și a nou născutului, însă, primul pas pe care viitorii părinți îl pot face este să caute informații, să ceară sfaturi avizate de la specialiști (consultanți în alăptare acreditați I.B.C.L.C.) și să aibă încredere în forțele proprii.
În timpul procesului alăptării pot apărea anumite piedici, despre care este bine să știm, pentru a cunoaște și soluțiile. Alăptarea este un proces frumos, atâta timp cât mama și bebelușul își doresc în egală măsură să se continue această relație.
Angorjarea sânilor, ragadele, furia laptelui, greva suptului, înțărcarea... toate aceste sunt etape prin care mama și copilul trec împreună, așa că este nevoie de timp, de liniște și se susținere din partea proaspătului tătic sau al familiei extinse.
În Săptămâna Mondială a Alăptării, medici specialiști și consultanți în alăptare au pregătit, pe rețelele sociale, discuții interesante pe această temă, informații pe care orice viitoare sau proaspătă mămică este bine să le cunoască.
Alăptarea este iubire! Iar orice se naște din iubire, rămâne pentru totdeauna!
Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară