Ingrediente:
- 1 kg vinete
- o ceapă
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- zeama de lămâie
Mod de preparare:
Se înțeapă vinetele și se coc la foc mediu spre mare. Se întorc pe partea cealaltă, atunci când în interior au devenit moi. Se decojesc vinetele, scobind miezul din coajă cu o lingură. Se pun într-o sită pentru a se scurge foarte bine.
Se toacă vinetele cât mai mărunt și se pun într-un bol. Se toarnă ulei, puțin câte puțin, exact ca în cazul maionezei, amestecând continuu cu o lingură de lemn.
După ce ajungem la consistența dorită, asezonăm cu sare, după gust, și adăugăm puțină zeamă de lămâie, pentr un gust ușor acrișor. Se adaugă și ceapa tocată mărunt. Poftă bună!
Descoperă câte calorii au alimentele pe care le consumi!
https://www.kudika.ro/articol/calorii-alimente/index.html
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9