Fie că este vorba de accidentarea mașinii, reparații la casă sau alte situații mai grave, o asigurare te va scăpa de cheltuielile care se arată a fi prea mari. Ca să fii pregătit, îți vom prezenta tipurile de asigurări pe care trebuie să le faci, indiferent dacă te aștepți la o problemă anume sau nu:
Asigurarea medicală
Oferă acoperirea taxelor în cazul spitalizării. Poate fi încheiată de către persoanele fizice cu reședința în România, cât și de companii pentru angajații lor. Cu o astfel de asigurare, serviciile medicale cum ar fi consultații, investigații, spitalizare sau intervenții chirurgicale, pot fi acordate integral, sau plătite aproape în întregime.
Poate exista asigurarea medicală și în cazulul malpraxisului, adică eroarea medicală profesională care este săvârșită în actul medical, de asistenți, farmaciști, stomatologi și medici specialiști. Pentru a evita erorile care se întâmplă în timpul exercitării profesiei, este bine să ai și o asigurare de malpraxis medical
Asigurarea de viață
Asigurarea de viață îi protejează pe cei apropiați în cazul unor întâmplări nefericite. Suma se va stabili de comun acord între asigurat și compania care se va ocupa de întocmirea asigurării. Principalul risc acoperit de o astfel de asigurare este decesul și oferă protecție financiară pentru familie, sau o independență financiară.
Este cea mai sigură metodă prin care îi poți asigura familiei o viață fără lipsuri, dacă se poate întâmpla ceva neprevăzut. Investiția este pe termen lung pentru siguranța celor dragi.
Asigurarea de locuințe
Dacă ești fericitul posesor al unui apartament pe care l-ai cumpărat cu economiile de o viață, sau ți-ai renovat recent locuința, sigur vrei să fie pe termen lung efortul. Însă, unele lucruri nu țin de tine, cum ar fi fenomenele naturale, incendiile sau o explozie. Deși pare un scenariu pe care nu vrei să ți-l imaginezi, se poate întâmpla.
Astfel, este bine să îți faci o asigurare pentru locuința ta, să știi că orice s-ar întâmpla, vei trece cu bine peste.
Asigurarea auto
La fel ca și în cazul locuinței, pot interveni riscuri care îți privesc automobilul. Chiar dacă ești responsabil sau nu, în cazul deteriorării mașinii, o poți salva cu o asigurare. Pentru un astfel de incident îți poți prezenta mașina la reprezentanții companiei de asigurări, iar după investigații amănunțite, se vor asigura despăgubirile.
Există asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) și asigurarea vehiculului propriu (CASCO). RCA-ul protejează persoana păgubită, iar CASCO protejează persoana care a produs paguba. Asigurarea CASCO este facultativă și acoperă riscurile în cazul distrugerii totale sau parțiale a automobilului, sau poate acoperi riscul furtului mașinii.
Asigurarea de călătorie
Când pleci într-o vacanță, prima dată te gândești la cum o să te simți bine în zilele libere. Dar, ca toată experiența să fie așa cum ți-ai planificat, este bine să îți faci o asigurare de călătorie.
Ea acoperă cheltuielile medicale sau de repatriere, în cazul îmbolnăvirii în timpul călătoriei din străinătate. Asigurarea va fi valabilă în țările străine menționate odată cu semnarea acesteia. Totodată, pot fi asigurate bagajele și activitățile sportive.
Indiferent că este pentru sănătate, viață, locuință sau automobil, este important să ai o asigurare pentru fiecare în parte. Deși la început poate fi un gând pesimist, ulterior se va transforma într-o siguranță mai mare și griji mai puține.
Sursa foto: Shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară