Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 ml apă caldă
- 5-6 linguri ulei
- o jumătate de linguriță de sare
- o lingură zahar brun
- 1 plic drojdie uscata
- faina cât cuprinde
Umplutură:
- un dovleac de mărime medie, dat pe răzătoare
- câteva linguri de zahăr brun
- scortișoară măcinată
- ulei pt uns foile de plăcintă
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat se fac foile pentru plăcintă și se lasă la dospit, până când aluatul își dublează volumul. Se taie apoi în 4 părți egale și se întind în foi subțiri. Peste foile de plăcintă se adaugă dovleacul ras, zahărul și scorțișoara. Se rulează și se închid bine la margini. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se ung cu ulei.
Plăcinta se coace la foc mediu, timp de 45-50 de minute. Poftă bună!
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri