Castanele sunt unul dintre deliciile toamnei, de care trebuie să profităm. Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de sănătoase.
Uite cum poți prepara o gustare rapidă, bogată în fibre și vitamine:
Castanele se spală bine și se taie puțin pe mijloc, pentru a se coace la interior, fără a se arde la exterior. Se pun într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 20-30 de minute, pentru 220 grade Celsius. Se lasă să se răcească, înainte de a fi consumate.
Valori nutriționale pentru un pumn de castane:
Calorii: 206
Carbohidrati: 44,5 g
Proteine: 2,7 g
Grasimi: 1,8 g
Fibre: 4,3 g
Vitamina C: 21,8 g (35% din Doza Zilnica Recomandata)
Vitamina B6: 0,4 mg (21% DZR)
Cupru: 0,4 mg (21% DZR)
Potasiu: 497 mg (14% DZR)
Magneziu: 27,7 mg (7% DZR)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară