Castanele sunt unul dintre deliciile toamnei, de care trebuie să profităm. Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de sănătoase.
Uite cum poți prepara o gustare rapidă, bogată în fibre și vitamine:
Castanele se spală bine și se taie puțin pe mijloc, pentru a se coace la interior, fără a se arde la exterior. Se pun într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 20-30 de minute, pentru 220 grade Celsius. Se lasă să se răcească, înainte de a fi consumate.
Valori nutriționale pentru un pumn de castane:
Calorii: 206
Carbohidrati: 44,5 g
Proteine: 2,7 g
Grasimi: 1,8 g
Fibre: 4,3 g
Vitamina C: 21,8 g (35% din Doza Zilnica Recomandata)
Vitamina B6: 0,4 mg (21% DZR)
Cupru: 0,4 mg (21% DZR)
Potasiu: 497 mg (14% DZR)
Magneziu: 27,7 mg (7% DZR)
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri