31 Octombrie 2022 publicat în Lifestyle 10 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Igiena orală adecvată este o componentă extrem de importantă a stării de sănătate ca întreg, astfel că una nu poate exista fără cealaltă, ci sunt, mai precis, în strânsă legătură. Tocmai de aceea, a avea o igienă orală corespunzătoare nu numai că îți asigură un zâmbet frumos, ci și contribuie la calitatea vieții tale per total.

Pentru a ști cu siguranță că rutina ta de curățare este una bună, trebuie, în primul rând, să cunoști produsele pe care e bine să le folosești zi de zi, precum și modul corect de utilizare a acestora.

Medicul stomatolog îți stă oricând la dispoziție, pentru a-ți răspunde la toate întrebările, ajutându-te să alegi produsele potrivite nevoilor tale și să implementezi o rutină de curățare corectă și sustenabilă.

Produsele necesare rutinei tale de curățare

Deși aceste produse sunt general recomandate pentru toate persoanele care doresc să atingă un nivel optim al igienei orale, ele pot avea caracteristici diferite, în funcție de anumite situații (ex: afecțiuni stomatologice precum sensibilitatea dentară, cariile, placa bacteriană sau variabile precum vârsta).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dureri de burtă la copii - cauze, simptome și tratament Totul despre Bruxism: Ce este, de ce apare și cum se combate Apa alcalină – soluția ideală pentru dezinfectarea jucăriilor

La modul general, cele 5 produse cheie sunt reprezentate de:

1. Periuța de dinți

Periuța de dinți reprezintă un instrument nelipsit din rutina de curățare a danturii. Aceasta se poate regăsi sub mai multe forme (ex: periuță clasică, periuță electrică), precum și adaptată mai multor necesități (ex: periuță cu peri moi, pentru dinți sensibili).

Alegerea periuței de dinți poate depinde atât de preferințele personale (periuță electrică în favoarea celei clasice), dar mai ales la recomandarea medicului stomatolog, pentru a obține efectul maxim al periajului.

2.Pasta de dinți

Pasta de dinti este o altă componentă esențială a rutinei de curățare și poate, la rândul ei, diferi.

Astfel, în funcție de recomandările și sfaturile medicului stomatolog, poți opta fie pentru o pastă de dinți pentru sensibilitate dentară, fie pentru formule adaptate pentru tratamentul și/sau prevenția plăcii bacteriene, a cariilor dentare sau a altor afecțiuni (în funcție de caz).

Nu poți ține post 40 de zile? Poți începe cu doar 5 zile pentru a simți deja efectele benefice ale detoxifierii în corp și minte 4 trucuri prin care îi poți oferi corpului tău un miros plăcut și persistent fără a face exces de produse Parfumuri Orientale: Tradiție Milenară și Artă Contemporană

3. Apa de gură

Igiena dentară este un obicei compus din mai multe etape ce au ca scop menținerea pe termen lung a sănătății orale. Tocmai din acest motiv, deși periuța și pasta sunt două componente cheie și nelipsite din acest obicei, ele, de sine stătătoare, nu sunt suficiente.

Apa de gură permite clătirea cavității bucale în urma periajului, pentru a îndepărta urmele restante de placă bacteriană, precum și alte resturi alimentare ce ar putea fi omise. Alegerea apei de gură potrivite este, de asemenea, un aspect important, ce trebuie reținut.

4. Ața dentară

Chiar și cu un periaj dentar corect realizat și folosind produsele adaptate nevoilor tale, unele resturi alimentare pot rămâne în spațiile interdentare greu accesibile.

Pentru a putea elimina orice alimente restante în aceste spații, ața dentară este un ajutor indispensabil, ce îți facilitează pătrunderea la nivelul acestora. Pentru a obține efectul maxim dorit, rezultatul acesteia poate fi completat de dușul bucal.

Top 5 accesorii ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj atunci când mergi la munte Machiaj de seară cu sclipici - Ghid pentru un look strălucitor și spectaculos, demn de covorul roșu Top 5 produse de curățare a tenului pentru pielea sensibilă 

5. Dușul bucal

Un alt aliat extrem de eficient împotriva resturilor alimentare și plăcii bacteriene este dușul bucal. Prin intermediul unui jet ajustabil de apă, țintit asupra spațiilor interdentare și subgingivale greu accesibile, dușul bucal îndepărtează orice particulă ce ar putea pune în pericol sănătatea dentară.

Rutina de curățare

Pentru a obține o igienă orală completă, alegerea produselor potrivite este un pas important, însă acestea trebuie să fie utilizate în mod corect.

Tocmai de aceea, ai grijă să urmezi aceste sfaturi:

  • Periază-te de cel puțin două ori pe zi, fiecare periaj având o durată mai mare de două minute; mișcările realizate trebuie să fie blânde, într-un mod scurt și repetitiv; începe cu suprafața exterioară a dinților de sus, apoi continuă cu a celor de jos, iar apoi cu suprafețele interioare ale dinților, cele ocluzale și, la final, nu uita să cureți și suprafața limbii;
  • Folosește ața dentară și dușul bucal, pentru a elimina orice resturi alimentare și a preveni formarea plăcii bacteriene;
  • La final, clătește cu apă de gură și las-o să acționeze, fără a mai clăti și cu apă de la robinet.

Nu în ultimul rând, nu uita că întotdeauna este recomandat să discuți cu medicul tău stomatolog despre orice neclaritate ai în legătură cu rutina ta de curățare. De asemenea, asigură-te că frecventezi consultațiile stomatologice periodice, pentru a te asigura că ești pe drumul cel bun.

Ora pe glob - Ghid complet pentru ceasul global Cătina: Superfructul care te menține tănără și plină de vitalitate 10 cărți esențiale pentru succesul personal și profesional: resurse de preț pentru depășirea provocărilor vieții moderne

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri