Ne citim zilnic zodiacul si urmarim cu interes previziunile astrologice, insa stim de fapt de unde provine denumirea zodiacului in sine? Spunem ca apartinem unui anumit semn zodiacal, insa stim de ce se numeste astfel si nu in oricare alt mod? In spatele zodiacului se ascund povesti fara de inceput si sfarsit cu zei si oameni, legende cu iz de frumusete si credulitate, credinte religioase umane generate de necunoscute si variabile ale naturii, fapte si viziuni inedite despre geneza si originea anumitor lucruri, ba chiar a universului, iar peste toate acestea un mister de nestrapuns. Prin urmare, te invitam sa descoperi sau sa redescoperi povestile si mitologia din spatele semnului zodiacal care te reprezinta si sa surprindem impreuna cateva din explicatiile pe care omul altor vremuri le-a desprins referitor la originea zodiilor horoscopului.
Stiai ca denumirea de “zodiac” provine de la cuvantul de origine greceasca Zodiakos Kyrklos ce poate fi tradus prin “ciclul animalelor”? Grecii au “furat” conceptul de la vechii babilonieni care erau de parere ca Soarele trece prin 12 faze (semne) ale caror reprezentari pot fi schitate in gruparile de stele –constelatii si si-au insusit conceptul undeva in secolul 6 B.C. Grecii au venit insa cu propriile explicatii, destul de solide si plauzibile, despre felul in care anumite reprezentari ale credintelor lor au ajuns sus pe cer, sub forma unor stele si constelatii. Fiecare semn astrologic este asociat asadar unei anumite constelatii, iar perioada de timp asociata unei zodii corespunde intervalului in care Soarele intra in constelatia respectiva.
Berbec – Berbecul este o constelatie aflata intre Pesti si Taur, una dintre cele mai mici si mai putin vizibile ale zodiacului ceresc, ale carei stele sunt astfel pozitionate incat sa prefigureze forma unui berbec. Vechii babiloniei, egipteni, persieni si greci pomenesc de aceasta constelatie, insa conform mitologiei grecesti, Berbecul reprezinta Berbecul magic care i-a purtat deasupra marii pe Phrixus si Helle, copii regelui Athamas si a zeitei Nephele, pentru a-i salva de rautatea si mania mamei lor vitrege. In timpul calatoriei, Helle, fata, cade, supravietuind doar Phrixus. Ajungand in Colchida, pentru a-si arata recunostinta zeilor, Phrixus jupoaie Berbecul si ii intinde blana in pestera lui Ares (zeul razboiului), in lumina soarelui prefacandu-se in aur. Mai tarziu, lana de aur a Berbecului devine scopul calatoriei intreprinse de Iason si argonauti. Zeus, regele zeilor, a plasat berbecul (krios in greceste) pe cer si i-a dedicat aceasta constelatie lui Iason. Berbecul este primul semn al zodiacului, marcand trecerea la primavara si inceputul unui nou ciclu de viata.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară