IN ACEST ARTICOL:
In spatele zodiacului se ascund povesti fara de inceput si sfarsit cu zei si oameni, legende cu iz de frumusete si credulitate, credinte religioase umane generate de necunoscute si variabile ale naturii, fapte si viziuni inedite despre geneza si originea anumitor lucruri, ba chiar a universului, iar peste toate acestea un mister de nestrapuns. Te invitam sa descoperi cateva din explicatiile pe care omul altor vremuri le-a desprins referitor la originea zodiilor.

Fecioara – Latinescul “Fecioara-Virginis” isi are originea in grecescul Partheno. Ceea ce este cu adevarat interesant in privinta acestui semn astrologic este faptul ca este unul din putinele semne ale zodiacului care nu este reprezentat printr-un anumit animal, ci infatisat prin imaginea unei persoane de gen feminin. Constelatia Fecioarei se afla intre Leu si Balanta, iar steaua Spica, cea mai stralucitoare stea din intreaga constelatie este a 15-a stea de pe bolta cereasca ca stralucire, cu o luminozitate de 2300 mai mare decat a Soarelui.

Semnul zodiacal al Fecioarei este asociat cu legenda Demetriei (zeita recoltei la greci) si a fiicei sale Persefona si in aceasta legenda, vechii greci au gasit totodata o explicatie plauzibila pentru trecerea de la un anotimp la altul. In viziunea vechilor egipteni, constelatia Fecioarei o reprezenta pe zeita Isis, babilonienii credeau ca este zeita Ishtar, iar romanii o asociau zeitei Astraea, zeita justitiei. In aproape toate credintele, aceasta constelatie era asociata agriculturii si pamantului. Din cauza ca aceasta constelatie putea fi vizibila mai ales in lunile de primavara si de vara (cand Demetria paraseste taramul infernului), aparitia sa era considerata de fermieri momentul potrivit pentru insamantarea pamantului si cultivarea plantelor. De cele mai multe ori, Fecioara este infatisata tinand cu mainile de toartele unui vas cu grau sau tinand balanta constelatiei invecinate.

Balanta – Balanta a fost ultimul semn zodiacal creat si singurul care nu simbolizeaza o fiinta (umana sau animala), iar stelele din care e formata faceau parte odinioara din constelatia Scorpionului. Prin urmare, cele mai stralucitoare stele ale constelatiei, Zubenelgenubi (Alfa Librae) si Zubeneschamali (Beta Librae) inseamna “clestele nordic” si “clestele sudic”. Soarele trece prin aceasta constelatie la echinoctiul de toamna, atunci cand ziua devine egala cu noaptea sau in jurul datei de 23 septembrie.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri