Familiile din comunitățile vulnerabile se confruntă cu lipsa hranei în fiecare zi și au nevoie imediată și constantă de susținere din partea oamenilor de bine, care aleg să se implice cu donații în bani sau în alimente. Toți cei care doresc să ajute o pot face printr-o donație în bani pe www.crucearosie.ro sau în alimente greu perisabile în urnele special amenajate din magazinele partenere, Carrefour și Cora. Companiile sunt și ele invitate să investească în bine și să se alăture campaniei cu un efort minim, prin direcționarea a 20% din impozitul e profit către Banca de alimente.
„Acest proiect este menit să atragă atenția asupra situației greu de conceput cu care se confruntă astăzi foarte multe familii din România, care nu au posibilitatea să-și asigure minimul necesar pentru traiul zilnic, situație care a luat amploare în contextul creșterii prețurilor la toate alimentele de bază, pe care din ce în ce mai mulți oameni nu și le mai permit. Este vorba de copii, bătrâni, persoane care nu au mijloacele necesare de a lupta cu foamea, pe lângă multe alte lipsuri copleșitoare. Prin intermediul programului Banca de alimente, ne dorim să ajungă în casele cât mai multor oameni hrana de care au nevoie pentru a supraviețui. Este o campanie cu și despre alimente, dar și despre empatie, umanitate și solidaritate, care ar trebui să ne caracterizeze nu doar în perioada sărbătorilor de iarnă, ci pe tot parcursul anului“, a declarat domnul Ioan Silviu Lefter, Director General al Crucii Roșii Române.
Alimentele care pot fi donate, pentru a fi distribuite ulterior de Crucea Roșie către persoanele vulnerabile din București și din țară, sunt cele greu perisabile, precum produse de bază (mălai, făină, zahăr, ulei, orez, grâu, arpacaș, griș, fasole, mazăre uscată, linte), conserve (carne, pește, pate de ficat, dulceață, compoturi), produse instant (supe, fulgi de fasole, fulgi de cartofi), paste făinoase, cereale, hrană pentru bebeluși, dulciuri, nuci, fructe uscate sau confiate, semințe, ceai, apă, sucuri și altele.
„Nimeni nu ar trebui să simtă foamea. Și totuși, în fiecare zi, copii, bătrâni, familii neajutorate, oameni mai puțin norocoși se confruntă cu ea. Așadar, să ne unim forțele, să punem binele pe lista de cumpărături și să oferim hrană pentru oameni, pentru că binele pe care îl facem altora se transformă în bine pentru noi, în bucurie, mulțumire și recunoștință. În hrană pentru suflet!“, spune Iuliana Tudor, ambasador Crucea Roșie Română.
Proiectul Banca de alimente a fost lansat în anul 2009, ca o soluție de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici, după modelul unor proiecte similare derulate cu succes în multe alte țări din întreaga lume.
Până acum, în România, peste 500.000 de persoane au fost ajutate prin intermediul Băncii de alimente a Crucii Roșii Române, parte a celei mai mari rețele umanitare din lume, o prezență salvatoare pentru cei aflați în situații dificile.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri