Există, însă, mai ales în mintea părinților care se gândesc să aleagă un parcurs artistic pentru micuții lor, o serie întreagă de întrebări atunci când vine vorba, iată, despre înscrierea la cursuri de canto sau instrument. De asemenea, adulții care-și doresc, ca și hobby, să se apuce de studiu în domeniu muzical, din nou, se întreabă dacă are sens au ba.
Lavinia Goste ne-a răspuns, în exclusivitate, la întrebările care vin să lămurească această controversă.
Urechea muzicală se dezvoltă în timp, atâta timp cât nu ascultăm muzică nu avem cu să o dezvoltăm, e ca și cum ai vrea să evoluezi ca și om, dar tu de fapt nu citești nicio carte și nu faci nimic în sensul acesta. Anumite beculețe la unii oameni se aprind mai târziu, dar și când se aprind luminează foarte tare:)!
Există sau nu oameni fără voce?
Din păcate, există și oameni fără talent vocal sau ureche muzicala…:(
Ce trebuie să poată să facă cel mic ca să-ți dai seama că merită să-l dai la cursuri de canto sau cursuri unde studiază un instrument?
Dacă cel mic cântă toată ziua prin casă atunci este păcat să nu îl dai la cursuri cu profesori care știu cum să dezvolte copiii astfel încât să nu îi strice.
Dacă nu poate voce, va putea vreodată instrument?
Am avut un coleg care cânta extraordinar la pian, avea o ureche muzicală fantastică, dar nu avea voce, la solfegiu nu excela, deoarece nu avea voce, dar a ajuns un muzician de excepție, așa că DA! poți să ai talent în muzică, nu neapărat ai nevoie și de voce.
De ce este bine să introducem studiul muzical în vieților noastre, fie că vorbim de cei mici, fie că vorbim despre noi, adulții?
S-au făcut atât de multe experimente, este clar că vioara este instrumentul care ne dezvoltă creierul cel mai frumos, muzica bună ne dă energie frumoasă, ne încarcă. Studiul muzical ajută atât pe cei mici cât și pe adulți, să fie fericiți, în momentul în care cânți uiți de tot și te lași purtat de val. Totodata, dezvoltă foarte multe abilități: concentrarea, autodisciplină, controlul emoțional, inteligență, atenția distributivă, creșterea stimei de sine, cultură generală și altele. Toate aceste lucruri duc la o bună dezvoltare, aceste abilități se aplică apoi la materiile pe care copiii le învață, și ușor în viața de zi cu zi.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri