Anunțul făcut de Primăria Hunedoara:
Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a anunţat că un experiment gândit de trei elevi hunedoreni va fi aplicat în săptămânile următoare pe Staţia Spaţială Internațională.
Mai precis, este vorba despre un soft cu ajutorul căruia se va face o evaluare a evoluţiei stării de sănătate a vegetaţiei la nivelul întregii planele. Programul a fost gândit şi creat de Alexandru Budiul (elev în clasa a X-a, la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”), Maria Alexa (elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”) şi Luca Rădos (elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”), #acasăLaHunedoara.
„Dragă Mircea,
Suntem încântaţi să îţi spunem că experimentul AstriX Mission Space Lab a obţinut statutul de zbor. Experimentul vostru va rula pe Staţia Spaţială Internaţională în perioada aprilie – mai 2023. Vom descărca datele şi le vom trimite spre sfârşitul lunii mai. Veţi putea apoi să scrieţi raportul vostru final, care este ultima fază a Mission Space Lab Challenge.
Felicitări încă o dată” – acesta a fost mesajul pe care profesorul Mircea Nistor, mentorul şi coordonatorul echipei „RobotX”, l-a primit recent din partea Agenţiei Spaţiale Europene.
Citiţi continuarea pe educatieprivata.ro
Foto fr si main: Dima Zel /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară