Nici bine nu am apucat să ne obişnuim cu temperaturile timide ale primăverii, că vara s-a şi instalat. Cei care locuiesc la munte se bucură de traseele preferate mai mult timp, acum că ziua s-a lungit, iar razele soarelui mângâie printre ramurile copacilor. Persoanele care locuiesc în Dobrogea, lângă mare, îşi petrec deja câteva ore la plajă printre turişti.
Chiar dacă tu nu locuieşti în una din cele două zone, iar piscinele din apropiere nu sunt tocmai preferatele tale, nu înseamnă că trebuie să te plictiseşti în casă. Una din cele mai plăcute modalităţi de a te bucura de razele soarelui şi, mai ales, de a petrece timp de calitate alături de familie sau prieteni este mersul la picnic.
●Bucuria mâncatului în aer liber
A înţeles cineva până acum de ce mâncarea savurată în aer liber are mereu un gust mai bun? Este posibil ca până acum să fi simţit asta doar atunci când făceai un grătar, iar noi vrem să te ajutăm să descoperi şi plăcerea unui picnic. Dacă nu ai chef sau timp de prea multe pregătiri, o pătură, câteva ţiple de salam feliat, două baghete şi câteva roşii sunt suficiente pentru o masă de vară.
●Salatele colorate şi pizza
Dacă simți că familia ta nu prea îndrăgeşte salatele, sunt mari şanse ca acest lucru să se schimbe dacă le vor încerca la un picnic.
Una din cele mai simple şi rapide reţete, cu un grad scăzut de dificultate în procesul preparării, este salata Caprese. Ea include doar mozzarella, roşii, ulei de măsline şi puţin busuioc sau oregano, în funcție de preferințele fiecăruia. Dacă vrei să o transformi într-un fel principal, săţios şi sănătos, poţi adăuga în această salată şi câteva paste (pene sau fusilli), din făină albă sau integrală.
De asemenea, poţi încerca o salată cu ton, pentru care ai nevoie de salată verde, una sau mai multe conserve de ton (depinde de cantitatea pe care vrei să o prepari), ceapă roşie şi o conservă de porumb sau de capere, în funcție de preferinţă.
Acestea sunt două din cele mai simple salate pe care le poţi pregăti cu un minim efort.
Dacă vrei ceva mai consistent, dar nu ai chef de fripturi şi garnituri, o pizza va fi mâncarea ideală pentru picnicul vostru. O poţi pregăti acasă sau chiar să o comanzi de la localul preferat şi, depozitată într-o pungă sau geantă termică, aceasta va fi caldă chiar şi atunci când ajungeţi la destinaţie.
●Fructele şi sportul în aer liber
Chiar şi cei care nu consumă prea multe fructe în mod normal le vor adora atunci când sunt la picnic. Alege câteva fructe de sezon din piaţă, spală-le de acasă şi pune-le direct în caserole. După ce veţi lua masa în adierea vântului, fructele vor fi un desert delicios pentru toată lumea şi un boost de vitamine pentru organism.
Bineînţeles, un picnic perfect include mai mult decât o masă bună. Pentru a petrece cât mai mult timp în aerul curat, aveţi nevoie şi de alte activităţi în afară de mâncat. Aşadar, adaugă în portbagaj, înainte de a pleca de acasă, paletele de badminton, o minge sau nişte cărţi de joc.
Nu uita că, pentru un picnic reușit, nu ai nevoie decât de un loc pe iarbă, o adiere de vânt, câteva alimente şi de voie bună. Bucură-te de vitamina D şi, mai ales, de timpul de calitate petrecut alături de oamenii dragi, construind cât mai multe amintiri memorabile.
Sursa foto: www.shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară