3 Iulie 2023 publicat în Lifestyle 6 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Valorile personale sunt acele principii și credințe care ne ghidează comportamentul și luarea deciziilor în viață. Atunci când suntem conștiente de valorile noastre, avem claritate asupra obiectivelor și priorităților. Acest lucru ne ajută să ne aliniem activitățile și alegerile cu ceea ce considerăm cu adevărat valoros, astfel încât să trăim o viață autentică.

Dacă și tu îți dorești să iei atitudine pentru a-ți echilibra viața, descoperă în continuare 3 elemente fundamentale pe care să le urmărești.

Siguranța

Odată ce devenim adulți, siguranța și stabilitatea devin priorități asupra cărora ne concentrăm mai des atenția.

Indiferent că ne referim la siguranța financiară, siguranța emoțională sau siguranța în relații, dorim cu toții să ne simțim protejați și încrezători în viitorul nostru. Adoptarea acestor principii se poate face printr-un proces activ și conștient, bazat pe documentare și explorare interioară.

Iată câteva modalități practice, care încurajează siguranța și stabilitatea.

Alegerea unei asigurări de viață

O poliță de asigurare îți poate oferi protecție financiară în diverse situații, tocmai ca tu să te poți bucura de prezent și să te concentrezi asupra lucrurilor importante pentru tine.

De exemplu, există un anumit tip de asigurare medicala, care îți oferă sprijin financiar pentru a face față provocărilor din domeniul sănătății, cum ar fi diagnosticarea cu o boală gravă, pentru care tratamentul poate fi unul costisitor și de durată. În funcție de nevoile tale, poți opta pentru mai multe beneficii care să-ți ofere protecție financiară și în alte situații. De exemplu, poți să:

  • beneficiezi de acoperiri în caz de accident rutier sau casnic;
  • beneficiezi de sprijin financiar pentru acoperirea unor intervenții chirurgicale necesare în cazul unei îmbolnăviri;
  • beneficiezi de o componentă de investiție care îți poate aduce un venit suplimentar.

Menținerea unui echilibru între muncă și viața personală

Asigură-te că menții un echilibru sănătos între muncă și viața personală și, în acest mod, vei putea beneficia atât de stabilitate emoțională, cât și financiară.

Amintește-ți că locul de muncă este, în primul rând, o sursă de venit. De aceea, încearcă să nu îl lași să îți acapareze tot timpul și, mai ales, să nu devină singurul aspect important al vieții tale.

Prioritizează timpul pentru tine, pentru sănătatea ta, pentru relații și pentru activități care îți aduc bucurie și satisfacție.

Stabilirea limitelor personale

Învață să stabilești limite sănătoase în relațiile tale și să le comunici celorlalți. Spune „nu”, atunci când simți că depășești propriile limite și învață să-ți pui pe primul loc nevoile emoționale. Dacă nu știi exact care sunt limitele sănătoase pe care ar trebui să le stabilești, poți începe prin a reflecta asupra nevoilor și dorințelor tale personale și prin a identifica ce anume te face să te simți inconfortabil.

Fii sinceră și deschisă în exprimarea nevoilor și dorințelor tale, astfel încât ceilalți să înțeleagă și să respecte aceste limite.

Angajamentul

Angajamentul și autodisciplina contribuie, de asemenea, la obținerea unei vieți echilibrate. Pentru a le aduce cât mai des în viața ta, poți adopta următoarele obiceiuri:

  • Stabilește-ți obiective clare și realiste și dă-ți termene limită pentru ele. Astfel, vei fi mai motivată să lucrezi pentru a le atinge și vei dezvolta un simț al responsabilității față de propria ta muncă.
  • Învață să-ți prioritizezi activitățile și să le organizezi în funcție de importanța și urgența acestora. Astfel, vei avea o viziune mai clară asupra a ceea ce trebuie să faci și vei fi mai disciplinată în gestionarea timpului și a resurselor.
  • Fii consecventă în respectarea promisiunilor pe care le faci celor din jurul tău, dar și a celor față de tine și asigură-te că îți îndeplinești angajamentele asumate. Astfel, colaboratorii și colegii tăi îți vor oferi încredere în proiecte mai complexe și care te vor ajuta să evoluezi din toate punctele de vedere.

Finanțele

O viață echilibrată se bazează pe o situație financiară stabilă, care se poate obține respectând două reguli de aur:

  • Stabilește un buget. Creează un plan financiar lunar, în care să-ți stabilești limitele de cheltuieli pentru fiecare categorie (chirie, mâncare, facturi, distracție, economii etc.). Respectă acest buget și monitorizează-ți cheltuielile în mod regulat, pentru a te asigura că nu depășești limitele stabilite.
  • Economisește în mod regulat. Fă din economii o prioritate și stabilește un obiectiv. Fie că este vorba despre o sumă fixă, fie de un procent din venitul tău lunar, asigură-te că economisești în mod regulat. Poți automatiza transferurile către un cont de economii, pentru ca acest obicei să devină o rutină.

O viață echilibrată poate fi obținută cu ajutorul unui mindset orientat spre siguranță și stabilitate, angajament și autodisciplină și, nu în ultimul rând, spre finanțe. Adoptă obiceiuri sănătoase în rutina ta și construiește-ți viața pe care ți-o dorești!

Sursă foto: shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri