Poți închiria o mașină pentru a merge în vacanță, dacă nu locuiești în țară și vii cu avionul pentru o scurtă perioadă, dacă ai nevoie să faci naveta temporar și așa mai departe. În cele ce urmează, o să îți prezentăm tot ce trebuie să știi înainte de a închiria o mașină.
Alege autoturismul care ți se potrivește
Primul aspect pe care trebuie să îl iei în calcul este tipul autoturismului pe care dorești să îl închiriezi. Firmele de inchirieri auto pun la dispoziție numeroase modele de mașini: începând de la hatchback-uri și până la dubițe. Poți opta pentru o mașină mică, de oraș, dacă nu va trebui să transporți bagaje cu ea. De asemenea, dacă vei face drumuri în oraș și în imediata apropiere, poți alege un model hibrid sau chiar unul full electric.
Astfel, este bine de știut că ai posibilitatea de a alege exact modelul care ți se potrivește și care îți oferă confort, siguranță și care este util pentru nevoile tale.
Rezervă din timp autoturismul
Dacă vrei să te bucuri de cel mai bun preț, ar fi bine să rezervi din timp autoturismul. Bineînțeles, acest lucru este posibil numai dacă ai planificat călătoria cel puțin cu o lună înainte. Astfel, vei observa diferențe destul de mari la închirierea din timp față de închirierea cu doar câteva zile înainte.
În acest mod, poți economisi chiar și câteva sute de lei, mai ales dacă vei închiria autoturismul pentru două sau trei săptămâni. Bineînțeles, totul depinde de politica fiecărei firme de închiriere, așa că fă o simulare și vezi dacă te avantajează să închiriezi mașina dorită cu mult timp înainte de a avea nevoie de ea.
Verifică politicile firmelor de închiriere
Este bine de știut că fiecare firmă de închiriere are propriile politici în ceea ce privește utilizarea autoturismului. Astfel, unele oferă kilometraj nelimitat în prețul închirierii, pe când altele închiriază cu anumite limite.
Alimentarea cu combustibil este un alt aspect de care să ții cont. Vei primi mașina cu plinul făcut sau cu un anumit nivel de combustibil și va trebui să o înapoiezi la fel, pentru a evita taxarea suplimentară.
De asemenea, mare atenție la curățenie și la starea mașinii. Vei primi autovehiculul în cea mai bună stare, proaspăt spălat și curățat în interior, dar va trebui să îl predai în aceeași stare. În caz contrar, fie ți se vor reține bani din garanție, fie va trebui să achiți o taxă suplimentară, pentru curățenie.
Pentru că am menționat garanția, acesta este un subiect important, căruia trebuie să îi acorzi atenție. Garanția are o valoare diferită în funcție de tipul mașinii pe care îl închiriezi: pentru clasele mini și economy se percepe o anumită taxă (de regulă 300 de euro), iar pentru clasele compact și SUV se percep taxe mai mari (se poate ajunge și la 1000 de euro).
De asemenea, foarte important este să te interesezi și de asigurarea auto. Există posibilitatea de a înlocui plata garanției cu o asigurare calculată pe zi. Cel mai bine este să discuți cu reprezentantul unei firmei de închirieri auto, care îți va spune exact care sunt costurile, care sunt avantajele și dezavantajele și astfel vei lua cea mai buna decizie, dacă optezi pentru garanție sau pentru asigurare.
Așadar, dacă ai nevoie de o mașină, cel mai bine este să apelezi la o firmă de închirieri auto!
Sursa foto: Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri