Iată, aşadar, câteva sfaturi practice pentru o întreținere optimă a acestor piese, astfel încât să poţi să te bucuri de ele cât mai mult timp.
Curăţare după fiecare purtare
Curățarea regulată este cheia pentru a menține obiectele vestimentare din piele în cea mai bună formă. Indiferent că vorbim despre pantaloni piele dama, o geacă sau o fustă, după fiecare purtare folosește o cârpă moale și umedă pentru a îndepărta praful și murdăria înainte de a le pune înapoi în dulap.
De asemenea, evită produsele chimice agresive care ar putea deteriora textura materialului. Dacă cumva un articol necesită o curățare mai profundă, optează pentru un produs special pentru piele, eventual unul recomandat de producător.
Hidratare corespunzătoare
Pielea are nevoie de hidratare pentru a-şi păstra elasticitatea și a evita crăparea. Utilizează o loţiune sau o cremă hidratantă special creată pentru hainele din piele. Aplică produsul urmărind instrucțiunile producătorului, asigurându-te că acoperi uniform întreaga suprafață. Această etapă ajută la prevenirea uscării pielii, menține suplețea acesteia şi este în mod special importantă pentru gecile sau trenciurile din acest material care suferă mai mult din cauza condiţiilor meteo.
Evită excesul de apă
Deși pielea este în mod natural rezistentă la apă, este mai bine să eviți acest tip de interacţiune de fiecare dată când este posibil. În cazul în care te-a prins ploaia, tamponează haina cu o cârpă moale, pentru a absorbi excesul de apă şi apoi las-o să se usuce natural, de preferabil în aer liber, pe balcon, pusă pe un umeraş. În niciun caz geaca sau trenciul nu trebuie puse la uscat lângă o sursă directă de căldură. După ce se usucă, foloseşte o loţiune hidratantă aşa cum s-a specificat anterior.
Protejează de soare
Expunerea îndelungată la soare poate altera culoarea pielii și o poate face mai susceptibilă la uscare. Aşadar, în zilele senine, în care ai de gând să petreci mai mult timp în exterior, e preferabil să-ţi alegi haine din alte materiale. De asemenea, atunci când le depozitezi, pune hainele din piele într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui. Dacă intenționezi să le depozitezi pentru o perioadă mai lungă, folosește huse din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau bambusul, pentru a le proteja de praf și variații de temperatură.
Evită şifonarea
Dacă nu le depozitezi cu atenţie, hainele de piele se pot şifona şi unele pliuri sunt foarte greu de îndreptat şi pot lăsa chiar urme permanente. Aşadar, mai ales în cazul pantalonilor şi fustelor din piele, acordă o atenţie specială acestui proces şi, încearcă pe cât posibil, să nu le îndoi. Pune-le pe umeraşe şi încearcă să le menţii într-o poziţie cât mai conformă cu croiala lor. Dacă observi pliuri nedorite, folosește o cârpă moale, umedă, pentru a netezi cu grijă zona. Mai apoi, lasă articolul vestimentar să se usuce, dar la orizontală, pe o suprafață plană.
Atenţie la produsele chimice
Ca să îţi păstrezi obiectele vestimentare din piele în cea mai bună formă, evită orice contact cu produse chimice precum parfumuri, fixativ și alte substanțe care se pot dovedi agresive. Aceste produse pot altera culoarea și textura pielii. Aşadar, asigură-te că te parfumezi şi îţi aranjezi părul înainte să te îmbraci cu hainele tale preferate din piele.
Urmând aceste sfaturi simple, dar practice, poți oferi o viață lungă hainelor tale din piele. O întreținere regulată, combinată cu măsuri preventive, va garanta că hainele tale din piele rămân o investiție durabilă și atemporală în garderoba ta.
Sursa foto: Pexels.com
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri