19 Aprilie 2024 publicat în Lifestyle 14 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Ai reușit de-a lungul anului să economisești constant și acum cauți idei de investiții profitabile? Dacă da, ai ajuns unde trebuie.

Iată câteva exemple de investiții care pot fi profitabile pentru tine, oferindu-ți astfel un randament ridicat pe termen lung.

1.Imobiliare

Domeniul imobiliarelor a fost considerat întotdeauna unul stabil în lumea investițiilor, motiv pentru care investirea capitalului într-un imobil cu scopul de a obținte profit poate fi o idee bună și în acest an.

Iată de ce domeniul imobiliar este și va fi unul promițător, care iți poate oferi randamente ridicate în ceea ce privește investițiile:

  • Indiferent de fluctuațiile economice, oamenii au mereu nevoie de locuințe și spații comerciale. De aceea, cererea pentru imobile tinde să fie una constantă, indiferent că vorbim despre achiziție sau închiriere;
  • Datorită cererii, în general, valoarea imobilelor are tendința de a crește pe termen lung. Chiar dacă pot exista fluctuații pe termen scurt, proprietățile imobiliare au demonstrat istoric că sunt un activ de încredere pentru investitori, oferind randamente ridicate ale investițiilor.

Pentru a investi în imobiliare, poți să achiziționezi proprietăți cu scopul de a le închiria pe termen lung sau în regim hotelier. Dacă îți dorești un venit cu adevărat pasiv, poți achiziționa apartamente noi 2 camere pentru a le închiria pe termen lung, iar dacă ai timp să te implici în business, poți alege închirierea în regim hotelier. Spre deosebire de prima variantă, aceasta presupune și administrarea activă a proprietăților, în sensul că trebuie să pregătești imobilele înainte de venirea fiecărui chiriaș.

De asemenea, o altă modalitate de a investi în imobiliare sunt REIT-urile. Acestea sunt fonduri imobiliare care investesc într-o gamă diversificată de proprietăți imobiliare. Investiția în REIT-uri oferă lichiditate și diversificare, și presupune un buget mai mic, fără a fi nevoie să achiziționezi direct proprietățile.

2.Energie regenerabilă

În contextul schimbărilor climatice din ultimii ani și a obiectivelor stabilite de UE în acest sens, energia regenerabilă a devenit din ce în ce mai discutată, deoarece reprezintă o metodă care poate fi folosită pentru îmbunătățirea nivelului protecției mediului. Pe lângă acest lucru, energia regenerabilă poate fi un subiect de luat în calcul atunci când vorbim despre investiții, deoarece sursele sale, cum ar fi soarele, vântul și apa, sunt resurse naturale regenerabile. Aceasta înseamnă că energia regenerabilă este mai puțin vulnerabilă la fluctuațiile prețurilor materiilor prime, precum petrolul sau gazul natural.

De asemenea, având în vedere contextul actual, există o cerere tot mai mare pentru sursele de energie sustenabile. Acest lucru asigură un flux constant de cerere pentru energie regenerabilă. În același timp, industria energiei regenerabile este în continuă dezvoltare și mereu apar inovații tehnologice care îmbunătățesc eficiența și rentabilitatea sistemelor de energie regenerabilă. Această inovație oferă oportunități pentru creștere și profitabilitate pe termen lung.

Cel mai popular mod de a investi în resurse regenerabile este prin achiziția acțiunilor companiilor care activtează în acest domeniu și obținerea unei părți din profit prin intermediul dividendelor.

De asemenea, poți să realizezi și investiții directe în proiecte de energie regenerabilă, însă acest lucru presupune un buget mai mare pentru investiții și, în același timp, un risc mai ridicat.

3.Realitate virtuală și augmentată

Nu în ultimul rând, un alt exemplu de investiții promițătoare sunt cele în tehnologii inovatoare, cum ar fi realitatea virtuală și augmentată. Deși sunt de multe ori confundate, acestea sunt diferite prin definiție.

Realitatea virtuală (VR) implică crearea unui mediu virtual complet nou, separat de mediul fizic înconjurător al utilizatorului, în timp ce realitatea augmentată (AR) îmbină elemente ale mediului fizic cu elemente virtuale, suprapunând informații și obiecte virtuale peste lumea reală. Totuși, ambele oferă oportunități de investiții deoarece sunt folosite în multiple domenii: de la divertisment și jocuri video la educație, antrenamente profesionale și comerț electronic.

Ca în exemplul de mai sus, investițiile în VR și AR pot fi efectuate prin achiziționarea de acțiuni ale companiilor care dezvoltă aceste tehnologii. Investiția în acțiunile acestor companii poate fi o modalitate de a obține expunere la această industrie și de a profita de creșterea acestui sector.

Concluzionând, aceste 3 domenii de investiții îți pot aduce profituri generoase, atunci când investițiile pe care le faci sunt responsabile și informate. Pornește de la ideile din acest articol și documentează-te profund asupra fiecărui domeniu înainte să investești.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri