Creează un buget 50/30/20
O modalitate inteligentă de a-ți gestiona mai bine banii și a face economii este să respecți un buget, prin intermediul căruia să stabilești prioritățile în materie de cheltuieli.
Abordarea bugetului în formula 50/30/20 înseamnă să aloci 50% din venit pentru necesități, 30% pentru dorințe și 20% pentru economii și plata eventualelor datorii. Dacă una dintre alocări depășește aceste procente, poți face unele ajustări în celelalte rubrici.
Redu costurile generate de mașina personală
Refinanțarea creditului auto, pentru a profita de ratele mai mici ale dobânzii, ar putea să te ajute să economisești considerabil pe toată durata împrumutului, dacă acesta este cazul tău.
De asemenea, poți reduce costurile curente de întreținere a mașinii conducând mai puțin, eliminând obiectele grele din portbagaj, evitând accelerările rapide inutile sau optând pentru piese auto second hand, aflate în stare bună și la prețuri semnificativ mai mici.
În ce privește prețurile la pompă, nu le poți controla, însă poți face câte ceva pentru a reduce consumul de benzină și a economisi bani. Încearcă să folosești o aplicație de benzină, pentru a face economii atunci când alimentezi.
Cumpărături smart
Puțină prospectare înainte de a merge la supermarket te poate ajuta să economisești bani la cumpărături. Verifică frigiderul și fă o listă de cumpărături, pentru a evita să cumperi din impuls lucruri de care nu ai nevoie.
Înscrie-te în programe de fidelizare, pentru a-ți maximiza economiile în timp ce faci cumpărăturile și a beneficia de reduceri suplimentare. În plus, dacă faci cumpărăturile de la marii retaileri, poți face economii suplimentare descărcând aplicația magazinului.
Analizează și redu cheltuielile la restaurant
Unele dintre cele mai ușoare cheltuieli pe care le poți reduce, atunci când vrei să economisești mai mult, sunt ieșirile la restaurant. Mâncatul în oraș este mai scump decât gătitul acasă, iar dacă totuși îți place să mănânci la restaurant, încearcă să reduci frecvența.
De asemenea, să renunți la unele băuturi și desert sau să te răsfeți cu un desert acasă, după cină, te poate ajuta, de asemenea, să reduci bugetul pentru ieșiri în oraș.
Orientează-te spre opțiuni de divertisment accesibile
Verifică calendarul local înainte de a te răsfăța cu bilete scumpe la evenimente private.
Poți profita de zilele gratuite la muzee și evenimente, pentru a economisi costurile de divertisment. Poți urmări paginile comunității locale, pentru a afla despre concerte gratuite și alte evenimente. De asemenea, poți întreba despre reducerile pentru diferite categorii de vârstă sau pentru anumite intervale orare.
Planifică achizițiile majore
Poți economisi dacă îți sincronizezi achizițiile de electrocasnice, mobilier, mașini, electronice și altele cu perioadele de reduceri anuale. Merită, de asemenea, să verifici dacă o ofertă este într-adevăr o afacere prin urmărirea prețurilor în timp, iar în acest scop poți utiliza instrumente online de urmărire a prețurilor.
Limitează cumpărăturile online
Poți reduce frecvența cumpărăturilor online, pentru a nu mai cheltui bani pe lucruri de care s-ar putea să nu ai neapărat nevoie. În loc să salvezi informațiile de facturare, optează pentru a introduce adresa de expediere și numărul cardului de fiecare dată când comanzi. Probabil că vei face mai puține achiziții impulsive, din cauza muncii suplimentare pe care o implică completarea tuturor câmpurilor de comandă.
De asemenea, poți chiar să iei în considerare ștergerea aplicațiilor de cumpărături de pe telefon pentru moment.
În concluzie, uneori, cel mai dificil pas în ceea ce privește economisirea banilor este să începi să o faci. Cu ajutorul unor strategii simple și realiste vei putea economisi mai mult pentru toate obiectivele tale pe termen scurt și lung.
Sursa foto : freepik.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară