Sâmbătă, 22 iulie, la sediul Institulului Primaristic București, a avut loc conferința anuală, intitulată Primaristică și Artă. Conferința susținută de Prof. Prs. Carmen Maria Sturza, urmată de vernisajul artistei Carmen Stănescu-Kutzelnig, s-a concentrat pe conștientizarea importanței eliberării corpului uman de reflexele primare.
Primartistica este o disciplină teoretică și practică ce aparține igienei și susține demersul terapeutic, indiferent de natura sa.
"Primaristica este o disciplină teoretica și practică, de interes general. Ea susține, restaurează și antrenează bucla senzație-tonus muscular, baza funcționării întregului organism și a maturării posturale Aceasta se realizează prin învățarea evitării acțiunii insidioase și vătămătoare a reflexelor primare după naștere.", mărturisește Prof. Prs. Carmen Sturza.
Primaristica susține și restartează ciclul senso-motor al omului. Individul renunță la reflexele primare, care i-au fost necesare până în momentul nașterii, și învață poziții libere, în acord cu un tonus muscular sănătos, armonizând astfel corpul, mintea și sufletul.
Sedințele de primaristică se adresează fiecărei persoane, indiferent de vârstă sau stare de sănătate. De asemenea, este benefică femeilor gravide și nou născuților, încă din prima zi de viaţă.
Prezentarea susținută de Prof. Prs. Carmen Sturza a tras un semnal de alarmă legat de posturile vicioase menținute în viețile adulte, care cauzează și întrețin numeroase probleme de sănătate.
"Motivul pentru care Conferința de Primaristică a avut loc este ignorarea, atât de publicul larg, cât și de specialiștii din domeniul educației și din cel al sănătății a unei situații care ne privește pe toți, la orice vârstp, în stare de sănătate sau de suferință.
Situatia nu numai că a fost înțeleasă de un grup relativ restrans dar au fost găsite și soluțiile pentru viața cotidiană și au fost pregătite profesoare care să ne învețe să ieșim de sub acțiunea vătămătoare a reflexelor primare. La noi, aceste profesoare au început a fi formate începând din 2012 și continuă, în prezent aflându-ne la a cincea generație
Scopul conferinței este de a face cunoscută importanța și potențialul destructiv al persistentei reflexelor primare după naștere dar, mai ales, posibilitatea de a învăța cum să le evitam, asigurând baza solida pentru păstrarea sau recuperarea premiselor sănătății.", a adăugat Prof. Sturza.
Mai multe detalii legate de activitatea Institutului de Primartisică aici: http://primaristic.ro/
Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice