10 Iulie 2024 publicat în Lifestyle 63 share-uri

Femeile, toate femeile, trebuie să-și amintească întotdeauna cine sunt și de ce sunt capabile. Nu trebuie să se teamă să își arate inteligența, să se piardă printre stele noaptea, sprijinite de balconul cerului! A fi femeie este atât de atractiv... Oriana Fallaci

Descoperiți un citat minunat care circulă pe rețelele social media și care îi aparține autoarei Oriana Fallaci (1929-2006), jurnalistă și scriitoare italiană născută în Florența. Scriitoarea s-a făcut remarcată în lumea întreagă mai ales datorită interviurilor realizate alături de diverși oameni politici contemporani persoanei sale, nume cunoscute în istorie precum Indira Gandhi, Muammar Gaddafi, Vo Nguyen Giap, Golda Meir, Mohammad Reza Pahlavi, Yasser Arafat etc.

Femeile profunde...

“Se întâmplă rar ca bărbații să aleagă alături de ei femei profunde, deoarece femeile superficiale și concentrate în mare parte asupra imaginii lor provoacă mai puține probleme și sunt mai ușor de gestionat.

O femeie profundă, pe de altă parte, caută dialoguri și comparații constructive, își dorește și creează intimitate, are conștiință de sine și își cunoaște limitele și punctele forțe. O femeie profundă urăște superficialitatea, vulgaritatea. Nu vrea să fie plăcută de toată lumea, nu se mulțumește, ci caută, știe că valoarea ei nu stă în aparență, ci în tenacitatea inimii.

Femeile profunde sunt ca uraganele. Ele nu se opresc la nimic. Râd și plâng fără nicio rușine, iar dacă au chef, stau pe pământ sau merg desculțe de parcă ar fi cel mai normal lucru din lume. Nu le este frică de provocări pentru a găsi ceea ce este în inimile lor, nici de suferință dacă asta înseamnă a-și urma idealurile. Nu caută un lider în cuplu pe care să-l urmeze, nici un fiu de salvat. Femeia profundă nu caută să fie urmată. Vrea doar un tovarăș alături de care să meargă în viață.

Foto: Imagine de Enoch111 de la Pixabay

Femeile, toate femeile, trebuie să-și amintească întotdeauna cine sunt și de ce sunt capabile. Nu trebuie să se teamă să își arate inteligența, să se piardă printre stele noaptea, sprijinite de balconul cerului! A fi femeie este atât de atractiv. Este o aventură care necesită curaj, o provocare care nu devine niciodată plictisitoare".

~ Oriana Fallaci

Foto fr si main: Imagine de Nanne Tiggelman de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri