12 Iulie 2024 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Vara vine la pachet cu zile senine și călduroase, în care ne putem bucura de natura care ne înconjoară. Și, pentru că activitățile pe care le poți face în aer liber sunt nelimitate, am făcut o listă cu cele mai bune idei. Așadar, citește în continuare și vezi care sunt recomandările noastre de petrecut timpul, pe perioada verii.

Drumeții sau excursii

Drumețiile pot fi modalitatea perfectă de a-ți petrece timpul liber, dar și de a explora locuri noi. În timpul verii, poți profita de vremea frumoasă și de peisajele spectaculoase, pentru a evada din rutina zilnică. Alege un traseu care se potrivește nivelului tău de experiență și asigură-te că ai echipamentul necesar. Fii pregătită cu o pereche de bocanci confortabili și cu haine în care să te simți comod și să nu transpiri, precum un tricou Under Armour și o pereche de pantaloni destinați drumețiilor montane.

În drumeția sau excursia pe care o organizezi, poți să mergi singură, pentru o experiență de reconectare, sau alături de prietenii ori familia, astfel încât să creați amintiri frumoase împreună. Nu uita, de asemenea, să îți pregătești un mic rucsac cu apă, gustări și o hartă a zonei.

Picnicuri

Pe lângă drumeții, și picnicurile sunt o idee bună, dacă vrei să te bucuri de vremea frumoasă și să petreci timp de calitate cu prietenii și familia ta. În primul rând, alege un loc mai retras, cum ar fi un parc, o pădure sau malul unui lac, pentru organizarea ieșirii. Asigură-te, apoi, că îți pregătești un coș cu gustări delicioase, sandvișuri, fructe proaspete și băuturi răcoritoare.

Înainte de a pleca, verifică prognoza meteo, pentru a evita surprizele neplăcute, și alege un loc cu suficientă umbră, dacă ziua este foarte călduroasă. O pătură confortabilă și câteva perne pot să ajute la crearea unei atmosfere relaxante și plăcute. Poți să iei, de asemenea, și câteva jocuri de societate sau o minge, pentru a te distra alături de cei dragi.

Camping

Un alt mod prin care te poți relaxa și reconecta cu natura este campingul. Începe cu alegerea locului perfect pentru campare, indiferent că este un camping organizat sau un loc mai puțin cunoscut. După ce ajungi, urmează montarea cortului, care poate fi o activitate amuzantă, alături de prietenii tăi. Un cort robust, saci de dormit confortabili și câteva unelte pentru gătit te vor ajuta să te simți ca acasă.

Seara, focul de tabără aduce toată lumea împreună. Este momentul perfect pentru a povesti, a cânta și a savura mâncărurile gătite pe jar. Nimic nu se compară cu atmosfera caldă și liniștitoare a unui foc de tabără sub cerul înstelat. În timpul zilei, ai ocazia să explorezi împrejurimile. Poți face drumeții, înota în lacuri sau râuri și observa fauna locală.

Plimbări cu bicicleta

Dacă nu ai chef de drumeții prea lungi și preferi mișcarea, poți să te bucuri și de o plimbare cu bicicleta, singură sau cu prietenii. Astfel, poți să vizitezi împrejurimile și să te bucuri de vremea călduroasă. Totuși, este important să nu ieși în timpul amiezii, când soarele este prea puternic.

Totodată, este esențial să ai cu tine o sticlă cu apă și o șapcă. Astfel, vei putea să te bucuri de plimbare, dar fără să fii încurcat de temperaturile prea ridicate. Optează, de asemenea, și pentru haine din materiale respirabile, care să îți ofere confortul de care ai nevoie.

Sporturi de apă

Dacă locuiești în apropierea unui lac sau a unui râu în care sunt permise activitățile nautice, vara este momentul perfect pentru a profita de ele. Poți să încerci de la plimbări cu hidrobicicleta sau canoe până la paddleboarding sau windsurfing. Pregătește-ți echipamentul adecvat, ia alături de tine și câțiva prieteni și bucurați-vă de o zi plină de distracție și voie bună.

Vara este momentul perfect pentru a te distra sau relaxa în aer liber. Indiferent că alegi să mergi în drumeții, în camping sau, pur și simplu, să te plimbi, este important să te bucuri de fiecare moment și să îți creezi amintiri frumoase.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri