Nouă luni din an visăm la zilele senine de vară. Atât razele soarelui, cât şi zilele lungi ne ajută să avem o stare generală de bine şi să privim viaţa cu mai mult optimism. Însă, unul dintre lucrurile pe care le putem observa este faptul că parfumurile noastre nu mai rezistă la fel de mult pe piele.
Deoarece căldura creşte semnificativ rata de evaporare a oricărui lichid, inclusiv a parfumului, ne-am gândit să prezentăm câteva dintre cele mai simple modalităţi prin care poţi evita asta:
1.Parfumează-te în straturi
Aşa cum pe timpul iernii, pentru a-i oferi corpului tău protecţie împotriva frigului, te foloseşti de mai multe straturi de haine, îi poţi prelungi parfumului tău durata de persistenţă pe piele aplicându-l în mai multe straturi. Există pe piaţă numeroase parfumuri arabesti, cunoscute pentru persistenţa lor îndelungată. Dacă vei opta pentru unul dintre ele, îl poţi pulveriza în mod repetat, pe parcursul zilei, în aceleaşi locuri.
O altă variantă este folosirea unei creme de duş sau de corp din aceeaşi gamă cu parfumul pe care îl vei folosi. Odată ce pielea ta este hidratată cu o cremă de corp care are la bază același miros, parfumul va fi intensificat şi, implicit, va avea o mai mare persistenţă.
Există și o a treia variantă, pe care ţi-o propunem doar dacă deţii ceva mai multe informații despre parfumuri. Poţi face o combinaţie de două sau trei parfumuri, pe care să le pulverizezi simultan. Important este să cunoşti destul de bine notele de bază ale acestora, astfel încât să le alegi pe cele potrivite.
2.Pulverizează pe zone diferite ale corpului
Dacă vrei să te asiguri că parfumul tău are putere de rezistență, este cazul să uiți de pulverizarea încheieturilor și a gâtului, și să te concentrezi asupra altor zone ale corpului. Pulverizarea parfumului pe zone alternative ale corpului, inclusiv în interiorul coatelor, în spatele genunchilor și pe buric, îl poate face să dureze mai mult în lunile de vară.
Acest lucru va ajuta la prevenirea evaporării rapide de pe piele, deoarece acestea tind să fie zone mai ferite de lumina directă a soarelui. Pentru un miros de durată, poţi aplica, de asemenea, un strop de parfum pe ceafă sau chiar pe secţiunea mediană a capului.
3.Păstrează-ţi parfumul în frigider
Sticlele tale pot arăta frumos pe masa de toaletă, dar luminozitatea și umiditatea pot avea un efect negativ asupra lor. De aceea, mai ales în sezonul cald, este indicat să îţi ţii parfumurile într-un loc uscat și răcoros sau chiar în frigider. Temperatura mai scăzută a unui parfum care are note răcoritoare îi va oferi un impact maxim.
4.Nu-ţi apropia încheieturile după parfumare
Deși este un obicei foarte des întâlnit, frecatul încheieturilor după parfumare nu este nicidecum o soluţie benefică. S-a dovedit că acest gest poate altera aroma, cu atât mai mult atunci când afară sunt temperaturi ridicate. Mai exact, prin acest gest nu faci decât să deteriorezi moleculele şi să reduci semnificativ durata aromei.
5.Alege parfumurile potrivite sezonului
Oamenii pot fi catalogaţi, din punct de vedere al alegerii parfumului, în două categorii: cei ce folosesc parfumul care simt că se potriveşte cu starea lor de spirit în momentul respectiv şi cei care fac această alegere în funcţie de factorii externi, cum ar fi anotimpul din prezent sau evenimentul la care participă.
Deşi susţinem ambele categorii, nu putem nega faptul că cei care aleg ce parfum să folosească în funcţie de sezonul în care se află fac un lucru bun. Asta deoarece notele fiecărui parfum sunt mai mult sau mai puţin compatibile cu anotimpul în care suntem, iar atunci când îl alegi pe cel potrivit, te vei bucura automat şi de o persistenţă mai ridicată.
Ţine cont de aceste cinci sfaturi şi vei vedea că parfumul tău preferat te va însoţi la fiecare pas, chiar şi atunci când afară sunt temperaturi caniculare. Nu uita că parfumul tău te reprezintă, aşa că alegerea lui trebuie să fie mereu o decizie personală.
Sursa foto: Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară