29 Iulie 2024 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Una dintre cele mai valoroase resurse dintotdeauna este timpul. Acesta nu este doar valoros, ci şi finit şi, mai mult decât atât, cel pierdut nu poate fi niciodată înlocuit cu adevărat. Aşa că, unul dintre cele mai smart lucruri pe care le poţi face este să înveţi să ţi-l administrezi cât mai bine.

O bună manageriere a timpului este skillul pe care toată lumea ar trebui să şi-l dezvolte. Cu cât reuşeşti să faci asta mai repede, cu atât îţi vei uşura viaţa. Descoperindu-i adevărata valoare, înţelegi cât de importantă este echilibrarea vieţii personale cu cea profesională şi, mai ales, prioritizarea corectă a timpului, pentru fiecare acţiune în parte. Astfel că, ne-am gândit că ar prinde bine un scurt reminder despre cum să îţi manageriezi cât mai bine timpul, astfel încât să ai parte de un echilibru sănătos în viaţa ta.

1. Analizează cum îţi consumi timpul

Înainte de a învăța cum să-ți gestionezi timpul, este important să știi unde se duce de fapt. Există o mulțime de modalități de a face acest lucru, dar cel mai simplu mod este să îţi faci un fel de audit intern. Mai exact, trebuie să te gândeşti la toate activităţile şi acţiunile tale zilnice şi ocazionale, pentru a-ţi da seama cât de mult timp îţi consumă fiecare şi cât de importante sunt, de fapt, acestea pentru tine.

Porneşte de la cele mai simple acţiuni, precum drumul spre job, asupra cărora nu prea ai ce modificări să aduci, până la momentele petrecute cu ochii în telefon, pe social media. Cu siguranţă petreci mai mult timp pe diversele platforme de socializare decât ai cu adevărat nevoie.

Ca femeie, consumi de asemenea timp cu diverse rutine de îngrijire a pielii şi chiar tratamente cosmetice. Dacă pentru unele nu există soluţii de reducere a timpului, cum ar fi mersul la salon pentru o tunsoare nouă sau o nouă culoare de păr, pentru programările la epilat ai astăzi alternative. Îţi poţi cumpăra un aparat epilare definitiva pe care să-l folosești din confortul casei tale, fără a pierde zeci de minute în trafic în drum spre salon. Vei obţine rezultate uimitoare, iar în timpul economisit te poţi bucura de una dintre activităţile tale preferate de recreere.

2. Stabileşte-ţi obiective

În viaţă, obiectivele pot oferi un sentiment de siguranţă, prin direcţia şi scopul ales. Acest simţ al direcţiei este important, deoarece fără el nu poţi să ştii ce sarcini merită cu adevărat timpul şi atenţia ta. Asta implică, de asemenea, să fii cât mai prezentă în tot ceea ce faci, să conştientizezi fiecare acţiune şi decizie.

Obiectivele tale nu trebuie să reprezinte doar ceva major, ci poţi începe cu ceva simplu, precum citirea cărţii pe care ţi-o doreşti de mult. Oricare ar fi scopul, asigură-te că este ceva ce contează pentru tine, ce te va ajuta să evaluezi şi să structurezi obiectivele, pregătindu-te de succes.

3. Fă-ţi o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut

Lumea se poate împărţi în două categorii: cei care adoră listele (fie că este vorba despre task-uri ori cumpărături) şi cei care consideră că nu au nevoie de ele (majoritatea au, dar nu vor să recunoască). Indiferent de categoria din care faci parte, te sfătuim să te foloseşti de această metodă excelentă de a-ţi organiza timpul.

O listă nu numai că te ajută să nu scapi din vedere lucrurile pe care le ai de făcut, dar îţi va oferi şi un sentiment de mândrie pentru fiecare task realizat. Poţi începe cu o listă scurtă, care să cuprindă doar cele mai importante lucruri pe care le ai de făcut. Nu ezita să foloseşti cât mai multe detalii. O poţi face în formal electronic sau în agenda, important este să îţi structurezi ziua în funcţie de acele task-uri.

Pe măsură ce îţi vei îmbunătăţi capacitatea de a-ţi gestiona timpul, vei observa că, deşi ziua are tot 24 de ore, te vei surprinde realizând cât de multe lucruri ai putut face.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri