Garderoba de vara nu trebuie să conţină zeci de piese ca să fie completă, ba din contră. Cu doar câteva piese vestimentare timeless poţi să alcătuieşti o mulţime de outfituri reuşite, pe care să le porţi sezon după sezon. Orientează-te către haine din materiale calitative, cu croi clasic, pe care să le stilizezi în fel şi chip.

În cazul în care eşti în pană de idei, descoperă mai jos TOP 10 piese de vară care trec cu brio testul timpului:

Cămaşa albă

O cămaşă albă oversize, din poplin sau în, se va integra perfect într-o mulţime de outfituri de vară. Poart-o cu jeanşi scurţi, colanţi sau fuste, atât în ţinute de zi, cât şi în ţinute de seară. La capitolul accesorii, aceasta merge foarte bine cu brăţări tennis, coliere statement sau inele colorate.

Jeanşii scurţi

Jeanşii se număra printre piesele esenţiale în orice garderobă. În sezonul cald, alege jeanşi scurţi, fie albaştri, fie negri sau gri. Îi poţi purta cu tricouri, maiouri, cămăşi, espadrile, balerini sau chiar sandale cu toc. În ziua de azi, găseşti o mulţime de modele de blugi scurţi din care să alegi, de la variante largi sau oversize şi până la variante skinny.

Geanta din paie

Geanta din paie va deveni cu siguranţă accesoriul vedeta al verii, dacă ştii cum să îl asortezi. Un model de dimensiuni mici se asortează perfect cu rochii vaporoase, fuste plisate sau chiar pantaloni scurţi. Cauta genţi de paie în tonuri neutre, precum bej sau negru, pe care să le poţi asorta uşor diverse tipuri de haine.

Ca să poţi purta uşor geanta din paie, modelul trebuie să fie căptuşit şi să aibă, de preferat, un fermoar sau un sistem de închidere.

Rochia de in

Inul este un material superb pentru vara: vaporos, răcoros, uşor şi 100% natural. Cea mai bună variantă să îl incluzi în garderoba ta este să optezi pentru o rochie de in, midi sau maxi, în culori pastelate sau chiar albă ori bej. O poţi asorta uşor cu espadrile, sandale, balerini, coliere delicate sau brăţări din lemn.

Găseşti rochii de vară ieftine din in dacă îţi doreşti un model la preţ accesibil, fie în magazinele celebre de retail, fie în magazinele vintage sau second hand.

Costumul de baie negru

Un costum de baie culoarea negru te va scoate din impas ori de câte ori mergi la plajă. Fie că este un model din două piese, fie că este întreg, costumul de baie negru flatează aproape orice siluetă şi se asortează uşor. Poartă-l cu rochii de plajă lejere, tricouri, pantaloni scurţi sau fuste din macrame.

Nu uita să acorzi atenţie calităţii materialului când alegi costumul de baie. Îţi doreşti un model care să reziste bine în timp şi să nu se decoloreze.

Fusta pantalon

Fusta pantalon este cool şi se poate integra într-o mulţime de ţinute estivale. Cauta modele lejere, din bumbac, vâscoză sau în, pe care să le porţi cu tricouri, topuri sau cămăşi. În picioare poţi opta pentru balerini, sandale, espadrile sau chiar pantofi sport. La capitolul lungime, alege în funcţie de stilul tău vestimentar.

Ochelarii de soare aviator

O pereche de ochelari de soare aviator nu se va demoda prea curând, indiferent de stilul tău vestimentar. Acest model de ochelari de soare rămâne de referinţă în istoria modei şi o mulţime de persoane continua să îl poarte, chiar şi la zeci de ani de la apariţie.

Optează pentru o pereche de ochelari cu lentile de calitate, care să îţi protejeze ochii de razele nocive ale soarelui.

Eşarfa de mătase

Eşarfa de mătase, diafană şi feminină, va completa excelent o mulţime de lookuri de vară. Poart-o cu rochii, fuste sau chiar ţinute cu jeanşi şi cămăşi. O eşarfă colorată va scoate din anonimat ţinutele în tonuri neutre.

De asemenea, mai poţi purta eşarfa de mătase la mâna sau la bareta genţii, dacă îţi doreşti un look nonconformist.

Rochia cu imprimeu floral

Imprimeul floral simbolizează feminitate şi delicateţe, de accea e o idee bună să îl iei în considerare pentru garderoba ta. O rochie de vara cu imprimeu floral se potriveşte excelent cu încălţăminte elegantă, de la sandale la balerini, cu genţi de paie sau ţip plic şi cu accesorii metalizate.

Geanta de plajă

Geanta de plajă de dimensiuni generoase rămâne un accesoriu must-have, care va trece cu siguranţă proba timpului. Alege un model din paie sau din material textil şi evită plasticul, care poate avea un aspect kitsch. Genţile fără inserţii sau mesaje reprezintă cea mai bună opţiune, mai ales dacă vrei să le porţi ani în şir.

O garderobă de vară completă începe cu piesele clasice. Include în dulapul tău jeanşi scurţi, rochii cu imprimeu floral, din materiale vaporoase, genţi de paie, ochelari de soare aviator şi costume de baie negre.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri