Toamna, odată instalată calendaristic, aduce cu ea și grijile legate de garderobă – de stiluri, palete de culori, machiaj și schimbările necesare. Totuși, este momentul să te relaxezi în această privință și să realizezi că nu este cazul să faci schimbări radicale din prima, mai ales că vremea caldă ține destul de mult. Poți păstra la îndemână multe dintre lucrurile pe care le-ai folosit pe timpul verii.

Fă o tranziție ușoară – alege înțelept acele elemente din stilul estival ce vor arăta grozav și toamna. Îți recomandăm să ții cont de sugestiile de mai jos:

1. Rujul roșu și coral aprins

Știm că îți place să trăiești la maximum vara și să porți rujuri apetisante în roșu aprins sau roșu coral. Acestea se potrivesc de minune vacanțelor, concediilor la mare sau ieșirilor în oraș. Totuși, nu renunța la ele atunci când vine toamna! Sunt nuanțe ce se regăsesc în natură în acest anotimp – gândește-te la fructele coapte și la frunzele care „se aprind” în culori atât de vii. Purtate pe buze, îți vor revigora orice ținută.

Roșul și portocaliul sunt excelente de purtat toamna și se îmbină magnific cu orice paletă de culori specifică acestei perioade. Dacă nu ai încă asemenea rujuri, studiază oferta curentă de makeup și vei găsi cu siguranță nuanțe în tendințe, precum și nuanțe clasice „must have”. Roșul este pentru orice sezon!

2. Produsele de machiaj de tip „bronzer”

Dacă a sosit toamna, nu înseamnă că trebuie să pui bronzer-ul deoparte. Din contră, nuanțele aurii și arămii se încadrează perfect în peisaj. Păstrează pe chip amintirea vacanțelor verii și continuă să folosești un bronzer lichid sau solid pe pomeți, înspre tâmple și pe rotunjimea frunții. Un astfel de look este binevenit și în aceste luni și îți va conferi o aură încântătoare.

Ține cont că aplicarea necesită o pensulă specială, de dimensiuni mari, pentru a acoperi corect suprafața vizată. Bronzer-ul aplicat cum trebuie devine o parte esențială din machiaj. În cazul în care aplici și contouring, ai grijă să nu exagerezi.

3. Hainele în culori pastel

De câțiva ani, moda de toamnă este dominată de nuanțe pastelate spre neutre, precum bej, crem, gri foarte deschis, gri-lila sau roz pudrat. Deși astfel de culori au fost mai tot timpul asociate iernii și primăverii, și-au găsit locul și în peisajul tomnatic, prin contrastul plăcut și elegant pe care îl creează. Le poți asocia cu nuanțe de maro, violet, burgundy sau cărămiziu, pentru a crea armonie.

4. Fustele scurte

Nu trece încă la pantaloni și fuste lungi! Cât vremea e prielnică și temperaturile nu se apropie vertiginos de 0 grade, poți încă să porți fustele mini. Cu siguranță ai văzut ținute superbe pe Instagram sau în reviste.

Poartă fustele cu ciorapi groși, vătuiți, deosebit de călduroși. Există chiar variante ce imită ciorapii de mătase, dar la interior având căptușeală. În picioare, poartă bocanci, botine sau ghete și optează pentru un pardesiu sau o haină lungă, într-o nuanță asortată cu cea a fustei. Este de preferat ca fusta mini să fie într-o culoare potrivită și dintr-un material cu ținută.

5. Accesoriile etnice

Îți sunt dragi brățările din ață cu charm-uri sau colierele mari din mărgele de lemn pe care le-ai purtat la plajă? Aveai de gând să pui deoparte baticul cu motive etnice care te-a apărat de soare sau fusta exotică cu volane, ce ai cumpărat-o în excursie?

Elemente ca acestea pot fi cu ușurință integrate garderobei de toamnă. Condiția este ca stilul tău să fie unul compatibil, mai boem și relaxat. Asadar, îmbină-le cu jachete de blugi sau cardigane lungi croșetate, cu cizme ciocate și centuri late. Asigură-te că ai creat un ansamblu coerent.

Venirea toamnei nu înseamnă trecerea bruscă de la garderoba, accesoriile și machiajul verii. Contopește anotimpurile și bucură-te de o tranziție lentă, în care să îmbini frumusețea și căldura verii cu fascinația noului anotimp. Poți păstra elemente de machiaj, culori, chiar și unele piese vestimentare purtate în vară, integrate cu succes în noi ținute armonioase.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri