Toamna este sezonul ideal ca să începi o rutină nouă de sport sau să o ajustezi pe cea pe care o ai deja. Chiar dacă temperaturile încep să scadă, la începutul toamnei poţi încă să faci sport în aer liber, însă este bine să ai în plan şi activităţi sportive indoor, pentru zilele friguroase sau ploioase. De asemenea, la început de toamnă poţi să îţi setezi noi obiective ce ţin de sport şi fitness.

Iată cum poţi să îţi alcătuieşti o rutină de sport la început de sezon rece:

Începe cu obiective clare

Indiferent că vrei să ai un corp tonifiat, să îţi menţii forma, să creşti anduranţa sau să pierzi în greutate, ai nevoie de obiective clare şi neapărat realiste. Ce vrei să îţi aducă rutina de sport pe care o începi toamna aceasta? Poate îţi doreşti mai multă masă musculară, kilograme în minus sau un stil de viaţă activ. Important este să decizi ce anume îţi doreşti şi să începi cu obiective realiste. Spre exemplu, dacă vrei să slăbeşti, nu îţi poţi propune să dai jos 20 de kilograme într-o lună, deoarece ar fi imposibil.

Notează-ţi obiectivele într-o agendă, un jurnal sau o aplicaţie dedicată, astfel încât să îţi fie uşor să monitorizezi progresul lună de lună sau săptămâna de săptămână.

Caută activități potrivite pentru vremea de toamnă

Începutul de toamnă este perfect pentru sport în aer liber, mai ales că zilele caniculare au rămas în urmă. E o idee bună să profiţi de temperaturile plăcute şi de peisajele frumoase de toamnă şi să optezi pentru mişcare în aer liber. Poţi încerca să alergi în parc, să mergi cu bicicleta sau să faci drumeţii montane.

Dacă optezi pentru sport în aer liber, asigură-te că ai echipament adecvat. Începe cu adidaşi pentru bărbaţi din material textil gros, cu talpa special realizată pentru sport. Găseşti adidaşi pentru bărbaţi de jogging, fitness, tenis sau drumeţii la brandurile de profil. E o idee bună să optezi şi pentru o pereche de adidaşi pentru bărbaţi impermeabili dacă vei face sport afară şi în zilele ploioase.

În afară de adidaşi pentru bărbaţi, vei mai avea nevoie de treninguri, hanorace, pantaloni lungi şi tricouri din bumbac ceva mai groase.

Nu poţi face mişcare ca la carte fără echipament potrivit, aşa că păstrează blugii, mocasinii pentru bărbaţi sau pantalonii casual pentru alte ocazii şi alege întotdeauna haine sport.

Diversifică-ți rutina ca să eviţi monotonia

Dacă vrei că toamna aceasta să fie dedicată sportului, încearcă să îţi pregăteşti o rutină cât mai diversificată. Include antrenamente de mai multe tipuri, pe gustul tău. Bineînţeles, nu e nimic greşit în a opta pentru un singur tip de mişcare, însă chiar şi aşa ai nevoie de mici schimbări uneori. Spre exemplu, dacă îţi place să practici Pilates, e o idee bună să incluzi în rutina ta mai multe tipuri de clase.

O rutină de antrenament poate include mai multe tipuri de sport, de la fitness şi până la jogging sau înot. Spre exemplu, poţi să faci doua antrenamente de forţă pe săptămână şi două sesiuni de înot. Caută sporturi care îţi plac cu adevărat şi nu include în rutină antrenamente care ţi se par plictisitoare sau pe care le vezi că pe o corvoadă.

Antrenează-te cu regularitate

Ai nevoie de un program regulat de antrenamente ca să te bucuri de rezultate, dar şi ca să transformi sportul într-o parte esenţială a rutinii tale. Toamna aceasta încearcă să îţi creezi un program regulat de antrenamente. Selectează întâi frecventa antrenamentelor, mai apoi tipul acestora, iar la final decide în ce zile vrei să te antrenezi. Bineînţeles, programul se poate ajusta pe parcurs în funcţie de agenda ta.

La început de sezon rece ajustează-ţi rutina de sport sau creează-ţi una nouă ca să te bucuri de cele mai bune rezultate. Cu un plan atent creat, obiective bine stabilitate și echipamentul adecvat îţi vei putea atinge mai uşor ţelurile în materie de fitness.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri