Se spune că toamna se numără bobocii, dar noi îţi propunem să contorizezi ceva mai interesant de atât. Chiar dacă zilele călduroase sunt pe terminate, poţi avea în continuare parte de activități plăcute, atât timp cât laşi aventura să facă parte din viaţa ta.

Odată cu plecarea verii, cel puţin din punct de vedere calendaristic, vieţile noastre cunosc o schimbare semnificativă. Ne retragem acasă imediat după ce terminăm orele de lucru, iar majoritatea weekendurilor sunt alocata activităţilor administrative. Dacă simţi deja că îţi lipseşte ritmul vibrant al verii, avem pentru tine câteva idei numai bune din care te poţi inspira, astfel încât să-ţi faci toamna mai atractivă:

1.Călătoreşte

Primele săptămâni de toamnă sunt perioada perfectă pentru a face un city break. Biletele de avion sunt mai accesibile, cazările mai ieftine, iar marile oraşe europene nu sunt la fel de aglomerate ca pe timpul verii. Ia-ţi încă o zi sau două de concediu şi bucură-te de un weekend prelungit în Italia, Spania, Malta, Grecia sau Portugalia. Poţi rezerva chiar un sejur de o săptămână în Turcia, Egipt, Tunisia sau Maroc.

Dacă nu te atrag destinaţiile atât de îndepărtate, poţi vizita minunatele noastre oraşe: Braşov, Iaşi, Sighişoara, Sibiu, Cluj etc. Dacă timpul petrecut în trafic te sperie, poţi rezerva un zbor direct din Bucureşti şi să apelezi la un centru de inchirieri auto Timisoara aeroport pentru a închiria o maşină şi a te plimba în voie, atât în ţară cât şi în Ungaria.

2.Amenajează-ţi casa în spiritul toamnei

Mulţi oameni au impresia că doar de Paşte şi de Crăciun (poate şi de Halloween) casele noastre pot fi amenajate tematic. Ei bine, nici nu ştii cât de multă linişte şi căldură îţi pot aduce câteva elemente de decor create în spiritul toamnei. Câteva feţe de pernă pentru living în culorile toamnei sau o vază cu nişte flori de sezon sunt doar două variante care îţi pot aduce în casă un vibe tomnatic. Dă o tură prin magazine sau verifică online şi vei găsi o mulţime de obiecte de care sigur te vei îndrăgosti. Astfel, clipele petrecute în casă, de una singură, cu familia ori cu prietenii, vor fi mult mai plăcute.

3.Fă shopping cu cap

Ştii vorba aia: Fă-ţi vara sanie şi iarna car? Dacă în malluri magazinele sunt pline cu haine din noile colecţii pentru sezonul rece, în cele online încă poţi găsi articole de vară. Partea cea mai bună este că reducerile sunt atât de mari, încât îţi vei putea cumpăra câteva articole fără a-ţi destabiliza bugetul.

Fie că eşti sau nu o fashionistă, există articole care nu se demodează niciodată, în care este mereu o idee bună să investeşti. Şi, dacă în timpul căutărilor, dai cu ochii peste o pereche frumoasă de cizme, o geantă ori o jachetă de lână, atunci poţi considera că este un semn bun pentru a-ţi reînnoi și garderoba de toamnă.

4.Petrece cel puţin o oră pe zi în natură

Trecerea de la zilele lungi de vară, la cele scurte, uneori mohorâte, de toamnă, poate avea un efect negativ asupra stării generale de spirit. Avem nevoie de vitamina D şi, pe lângă suplimentele cu vitamine pe care le putem lua în sezonul rece, o oră de plimbare în parc poate face minuni pentru corp, dar mai ales pentru minte.

Aşa că, pentru a-ţi păstra un tonus bun, te încurajăm să profiţi de fiecare ocazie pentru a petrece timp în aer liber. Poţi merge pe jos la birou, dacă distanţa de acasă nu este foarte mare, sau să te plimbi seara prin parc. Important este să te bucuri de natură şi, pe cât posibil, de razele soarelui.

Sperăm ca cele patru sugestii prezentate mai sus să te inspire şi să-ţi ofere un plus de optimism căci, deşi vara s-a terminat, viaţa ta nu trebuie să fie monotonă.

Sursa foto: Shutterstock


Crescând într-un mic oraș de munte, am avut mereu acces la resurse naturale și am învățat de la bunica mea secretele plantelor medicinale și ale rețetelor tradiționale. Această pasiune m-a condus către o carieră în...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri