Dovleacul cu nuanțele sale variate de portocaliu este cu siguranță fructul vedetă al zilelor bogate de toamnă, făcându-ne să îndrăgim parcă și mai mult acest anotimp minunat. Îl găsim însă la loc de cinste nu doar ca element de decor, ci și ca ingredient savuros pentru prepararea unor mâncăruri delicioase de toamnă. Supa de dovleac este un preparat tradițional de toamnă care nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar te poți folosi de acest aliment prețios pentru a obține cele mai inedite și gustoase aperitive și mâncăruri gourmet.

Texturile și aromele delicate ale dovleacului îl recomandă drept un ingredient colorat, plin de vitamine și nutrienți, perfect pentru a spune cele mai aromate și colorate povești de toamnă în farfuria ta. De la dovleac simplu copt sau preparat pe grill și aromatizat cu diverse ierburi, french fries sau burgeri de dovleac, până la sufleuri, budinci și tarte sărate umplute cu dovleac și brânză feta sau de capră, coșulețe umplute cu dovleac, legume și carne, lasagna vegetariană sau porridge cu dovleac - vei descoperi în această prezentare o selecție diversificată de aperitive și preparate cu dovleac pe care le poți servi ca fel de mâncare principal, dar și între mese drept gustare. Sunt rețete simple, ușor de realizat și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie! 

 

DESCHIDE PREZENTAREA

Crescând într-un mic oraș de munte, am avut mereu acces la resurse naturale și am învățat de la bunica mea secretele plantelor medicinale și ale rețetelor tradiționale. Această pasiune m-a condus către o carieră în...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri