IN ACEST ARTICOL:

Ținutele stilate sunt favoritele oricărei femei, având puterea de a-ți însenina și cele mai mohorâte zile. Totuși, cu temperaturile aflate în scădere și schimbările bruște de vreme, specifice toamnei, este important să acordăm atenție nu doar stilului, ci și confortului.

Iată care sunt lucrurile de care să ții cont pentru a te îmbrăca elegant și stilat și pentru a-ți proteja, în același timp, sănătatea.

Alege materiale elegante și călduroase

Materialul din care o piesă vestimentară este confecționată poate face cu ușurință diferența, atât în ceea ce privește aspectul și eleganța, cât și referitor la confortul termic pe care îl oferă.

Pentru a te asigura că ținutele tale sunt în continuare impecabile, odată cu venirea frigului, alege să achiziționezi haine din materiale precum lâna, extrem de versatilă și care te protejează de frig, cașmirul, definiția eleganței și a rafinamentului, oferind căldură, fără a adăuga volum inutil, sau bumbacul gros, pe care îl poți integra ușor în orice ținută și care este cunoscut pentru proprietățile sale de respirabilitate și confort.

Deși hainele confecționate din astfel de materiale sunt, în general, mai scumpe, gradul lor de durabilitate este crescut. Practic, dacă acestea sunt bine îngrijire, vor rezista în timp și își vor păstra aspectul plăcut. În cazul în care intenționezi să-ți construiești o garderobă din câteva piese vestimentare esențiale pentru sezonul rece, recomandat este să investești în materiale calitative. Pentru a nu renunța la calitate și confort, poți lua un credit cu buletinul, dacă investiția este prea mare și depășește bugetul tău actual.

Important de reținut este faptul că, pe lângă aspectul îngrijit pe care îl oferă, hainele din materiale calitative sunt confortabile, îți protejează corpul de temperaturi extreme și sunt delicate cu pielea, un motiv în plus pentru care sunt o alegere bună, în sezonul de toamnă.

Adoptă principiul de layering sau stratificarea pieselor vestimentare

Diminețile răcoroase și zilele călduroase sunt des întâlnite în perioada de tranziție la sezonul rece, iar atunci când temperaturile variază frecvent, confortul termic ar trebui să devină o prioritate. Principiul de layering poate fi extrem de util pentru a face față temperaturilor aflate în schimbare pe parcursul unei zile, păstrând, în același timp, aspectul elegant al ținutei.

Principiul de layering sau stratificarea pieselor vestimentare presupune combinarea anumitor haine și purtarea lor în straturi, astfel încât să poată fi cu ușurință îndepărtate, dacă vremea devine călduroasă. Prin urmare, primul strat ar trebui să fie confortabil, subțire și respirabil, incluzând tricouri din bumbac, bluze din mătase ori din lână, mulate pe corp și care să mențină căldura. Stratul intermediar poate fi construit din pulovere din lână sau cașmir, cardigane supradimensionate sau veste din lână, în timp ce stratul exterior ar trebui să fie cel care te protejează de vânt, ploaie sau frig, cu piese vestimentare precum paltoanele din lână, jachetele din piele sau trenciurile.

Nu în ultimul rând, eșarfele, pălăriile și mănușile elegante sunt detalii care oferă căldură și un plus de rafinament întregii ținute.

Accesorii esențiale pentru o ținută călduroasă și stilată de toamnă

Accesoriile sunt și ele deosebit de importante atunci când vine vorba despre o ținută elegantă, dar și călduroasă. Pe lângă faptul că aduc un plus de stil, accesoriile conferă unei vestimentații personalitate și funcționalitate.

Eșarfele supradimensionate sunt printre cele mai versatile accesorii de toamnă, dând ținutei personalitate și oferind confort termic. Pălăriile sau beretele sunt o modalitate excelentă de a-ți proteja capul de temperaturile scăzute, adăugând, în același timp, o notă sofisticată. Nici mănușile n-ar trebui să lipsească din ansamblul ținutei, în special în zilele cu vreme rece, care ți-ar putea afecta inclusiv sănătatea pielii.

Temperaturile în scădere și capriciile vremii n-ar trebui să te oprească din a te îmbrăca elegant și cu stil. Materialele de înaltă calitate, precum lâna sau cașmirul, ținutele stratificate, dar și accesoriile specifice de toamnă sunt un real ajutor în crearea unor vestimentații călduroase și stilate, care să te ajute să arăți bine, punând, în același timp, confortul și sănătatea pe primul loc.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri