11 Noiembrie 2024 publicat în Lifestyle 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Ai observat cum zilele par a trece în zbor fără ca tu să îți dai seama? Între notificările de pe telefon, meetinguri și sarcini de lucru, este ușor să treci prin viață pe autopilot. Însă, dacă ții cont de câteva sfaturi simple, vei putea să redescoperi legătura ta cu tine și să fii mai prezentă. Să pornim la drum.

1. Creează-ți o rutină matinală

Lasă-ți 2-3 minute de liniște în fiecare dimineață. Poate fi ocazia de a te bucura de răsăritul soarelui sau de a fi atentă la respirație. În funcție de timpul disponibil, poți rezerva ceva mai multă vreme pentru a bea cafeaua în tihnă. Pentru a evita să pierzi timp cu pregătirea sa și curățarea cafetierei poți folosi unul dintre aparatele de cafea cu capsule. Un astfel de aparat îți permite să te bucuri de o cafea aburindă în doar câteva minute.

2. Stabilește-ți intenția înainte de o activitate

Dacă trebuie să răspunzi la un e-mail, să îndeplinești o anumită sarcină, să pregătești prânzul sau să citești o carte, fă o pauză pentru a-ți fixa o intenție. Ce vrei să obții de la această activitate?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să gestionăm gelozia pisicilor când în familie apare o nouă pisică Editura Publisol dezvăluie cărți pline de inspirație în categoria „Cu și despre Femei Puternice” Ce faci atunci când găsești un animal singur: Ghid complet în 10 pași de salvare a câinilor și pisicilor de pe stradă

De exemplu, poți dedica timp pentru a pregăti prânzul din dragoste pentru tine și pentru familie. Poți lucra la sală deoarece te preocupă sănătatea ta. Răspunzi la e-mailuri din respect pentru persoanele care încearcă să comunice cu tine. Odată ce îți stabilești o intenție, îți va fi mai ușor să fii prezentă.

3. Practică meditația

Practicarea regulată a meditației, 5-10 minute pe zi, te ajută să fii prezentă în viața ta. Meditația regulată te ajută să te concentrezi mai ușor asupra clipelor, precum și să fii mai conștientă de gândurile și emoțiile tale.

Cel mai simplu mod de a medita este să fii atentă la respirație. Indiferent de gândurile tale, revino mereu la respirație, inspiră și expiră profund, detașându-te de gânduri, senzații și emoții.

Cum să ne menținem calmul în situații de stres: Tehnici practice și sfaturi pentru echilibru emoțional Rezultatele proiectului Autism Voice Line & House for Ukraine în doi ani de activitate Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient

4. Instalează-ți un clopoțel al prezenței

Multe aplicații de meditație și/sau mindfulness au incluse opțiuni de clopoței sau gong care să sune la fiecare 10-15 minute. De fiecare dată când acest clopoțel sună, observă ce este în jur; acest obicei te va ajuta să fii prezentă.

5. Reflectează în fiecare zi

La sfârșitul zilei îți poți rezerva 2-3 minute pentru a reflecta sau chiar pentru a scrie în jurnal cât de prezentă ai fost, cum te-ai descurcat cu practica prezenței conștiente, unde ai întâmpinat piedici. Scrierea răspunsurilor la aceste întrebări te va ajuta să îți cultivi prezența în momentele de zi cu zi.

6. Ia o pauză de la rețelele sociale

Pauzele de la rețelele sociale te pot ajuta să fii prezentă în viața de zi cu zi. De câte ori nu te-ai uitat la telefon când ai stat la coadă sau atunci când ai avut un moment mort în rutina ta? Această evadare te ajută să te simți mai bine, însă te îndepărtează de momentul prezent, cu atât mai mult cu cât aplicațiile de socializare sunt special create pentru a te ține atent la ecran.

Cum alegi cel mai bun apartament cu 4 camere în București Cum să practici recunoștința și să apreciezi tot ce ai: Sfaturi simple și utile pentru îmbunătățirea calității vieții Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai

Încearcă să iei câte o pauză de la folosirea telefonului și a rețelelor sociale mai ales atunci când te plictisești. Iată ce poți face în loc:

  • Meditație;
  • Citit (poate chiar pe telefon);
  • Ascultarea unui podcast;
  • Mici întinderi;
  • Observarea mediului din jur și a oamenilor.

7. Evită multitaskingul

Dacă faci un singur lucru, poate părea că ești neproductivă și că pierzi timpul. Însă, această aglomerație de activități în același timp te poate împiedica să fii prezentă în viața ta și crește nivelul de stres, deoarece creierul nu poate acorda aceeași atenție mai multor sarcini în același timp.

Concentrează-te asupra unui singur lucru, chiar dacă este dificil la început. Poate fi tentant să scrii un e-mail și în același timp să asculți un podcast, însă încearcă să nu o faci. Cu cât ai mai puține lucruri care îți distrag atenția, cu atât te vei putea concentra mai ușor asupra a ceea ce faci în prezent.

Cum să ai o comunicare eficientă: sfaturi pentru relații mai bune Cum să faci față anxietății: Sfaturi de la psihologi Cum să pregătești imunitatea copiilor care intră în colectivitate în această toamnă

Cultivarea prezenței în viața de zi cu zi este o călătorie de durată care necesită răbdare și blândețe față de tine. Dacă pui în practică sfaturile de mai sus, vei fi mai conștientă de lumea din jur și de momentul prezent. Experimentează, adaptează aceste practici și bucură-te de fiecare reușită!

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri