In creierul omului mirosul este strans legat de afectivitate. Acest lucru se intampla datorita localizarii ariei din creier care receptioneaza mirosul in imediata apropiere a zonei emotiilor.
In creierul omului mirosul este strans legat de afectivitate. Acest lucru se intampla datorita localizarii ariei din creier care receptioneaza mirosul in imediata apropiere a zonei emotiilor. Aceasta este explicatia pentru care anumite mirosuri provoaca anumite sentimente, dar si principiul pe care se bazeaza aromoterapia.

Aromoterapia este folosita pentru a trata diferite boli, dar si pentru a induce diferite stari sau a ameliora altele. Uleiurile volatile folosite in aromoterapie echilibreaza starea emotionala si, prin inhibarea si respectiv excitarea sistemului nervos, au diferite efecte asupra intregului organism. S-a constatat ca anumite mirosuri au diferite efecte asupra corpului. Este cert ca organismul reactioneaza intr-un mod diferit la absolut orice tip de miros, insa urmatoarele efecte sunt deja studiate: * Levantica - efect relaxant, calmant, un bun remediu impotiva starilor de tesiune si depresie * Eucalipt - purificarea aerului din incapere, combaterea anxietatii * Menta - combate starile de oboseala * Musetelul - combate migrenele * Vanilie - creste toleranta la stres * Tei - efect relaxant * Busuioc - efect revigorant * Lamaie - intensifica puterea de aparare a organismului * Rozmarin - stimuleaza memoria * Trandafir - efect afrodisiac Sursa:
Healthy.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Horoscop chinezesc 2025 Mistreț: Pic cu pic se face mare! Fiecare alegere îți modelează destinul în 2025. Lecția înțelepciunii
Totul despre zona intima a femeilor
Descoperă cum terapiile alternative îți pot transforma viața: Soluții eficiente pentru anxietate și relaxare
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?