• Invata sa te controlezi fata de factori stresori, mai intai percepandu-i, definindu-i ca apoi sa incerci sa ii tratezi pe fiecare in parte si sa inteleagi ca mai exista si alte variante de a vedea acel lucru sau acea situatie.
• Ia pauze, fa sport, elimina obiceiurile daunatoare, ia-ti o vacanta scurta, fara consum financiar- in natura caci natura este cel mai bun psihoterapeut.
• Citeste literatura sau carti de psihologie practica, unde exista teme legate de orice problema psihologica cu care cineva se poate confrunta la un moment dat. Invata relaxarea progresiva, respiratia controlata, meditatie, autosugestie, autohipnoza.
• Comunica in fiecare zi cu prietenii si cu familia. Daca ai vreo suparare nu ezita sa o discuti cu cei dragi si sa gasiti impreuna o solutie. Nu uita ca nu exista nicio problema fara rezolvare.
• Gaseste-ti o preocupare care sa iti faca placere. Poti sa te apuci de gradinarit, de un mestesug, de pictat sau de scris (blog, jurnal, etc).
• Oricat de obosita si stresata ai fi dupa o zi de munca, gaseste-ti timp sa faci si un mic lucru care iti face placere, indiferent daca asta inseamna sa mananci o inghetata, sa vezi un film sau sa faci o plimbare in parc.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri