Imparatul Caligula si sora sa Drusilla – Imparatul care isi iubeste sora
Caligula sau Caius Iulius Caesar Germanicus, cel de-al treilea imparat roman (a condus imperiul intre 37-41), asasinat in 41, a ramas cunoscut in istorie pentru felul excentric si extravagant de a conduce imperiul, dar si pentru despotismul sau crud si abuzurile politice. In istorie sunt mentionate insa si slabiciunea si iubirea bolnavicioasa, anormala pe care imparatul a manifestat-o pentru cele trei surori ale sale: Agrippina, Drusilla si Iulia Livilla. Sora sa favorita ramane insa Drusilla. Se spune ca Drusilla era de o frumusete rapitoare si ca avea o mare influenta asupra lui Caligula, mult mai mare chiar decat cea exercitata de sotia lui Caligula. Drusilla este desemnata de fratele sau sa administreze treburile curtii imperiale. In momentul in care Caligula a ajuns imparat, a ordonat ca aceasta sa divorteze, devenind amanti.
Cand Drusilla moare in 38, imparatul Caligula se poarta precum un vaduv indurerat. Nu se sinchiseste sa-si ascunda durerea profunda, ba chiar o afizeaza in vazul lumii. Isi inmormanteaza sora cu onoarea cuvenita unei sotii imparatese, ii jeleste moartea, convinge senatul sa-i acorde post-mortem titulatura de “diva Drusilla”, iar reprezentarile sale din acea perioada o infatisaza ca pe o zeitate similara lui Venus. Chiar daca legaturile de natura sexuala dintre fratele si sora cu sange albastru nu au fost atestate in mod cert de istorie, se spune ca imparatul Caligula nu si-a revenit niciodata dupa moartea surorii sale. Iubirea pe care o simtea pentru ea era “bolnava”, impotriva normelor morale si sociale, iar Caligula ajunge aproape de nebunie. Incestul nu era insa tocmai o anomalie in acea perioada.
Lot si fiicele sale – Incestul din Biblia sfanta
Relatiile sexuale intre frati si surori, parinti si copii sau intre rudele aflate in linie directa sunt considerate imorale din considerente biologice, genetice si religioase. Normele sociale interzic incestul. Biserica si religia il interzic cu desavarsire si il condamna, considerandu-l un pacat capital. Insa Biblia mentioneaza astfel de cazuri in povestea lui Lot si a fiicelor sale, o poveste in care cuvantul “tata” este pangarit, iar feminitatea este privita intr-o maniera degenerativa, deloc inocenta si magulitoare.
Personaj biblic, nepot al lui Avraam, Lot este singurul barbat salvat de Dumnezeu de la focul si pucioasa care s-au napustit asupra oraselor Sodoma si Gomora, orase pacatoase ale caror locuitori traiau "impotriva firii", practicand orgiile sexuale. Pentru ca sotia lui Lot nu a ascultat sfaturile ingerilor si a privit inapoi spre Sodoma, a fost transformata in stana de piatra. Ramas doar cu fiicele sale, Lot trebuie sa se adaposteasca intr-o pestera. Crezand ca este singura lor sansa de a avea urmasi si astfel de supravietuire a umanitatii, fiicele isi imbata si isi seduc propriul tata, intretinand relatii sexuale cu acesta. Mai tarziu, nasc doi copii. Lot, tatal copiilor, este totodata si bunicul lor.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice