Cosmeticele care infrumuseteaza si otravesc - In timpul Renasterii, idealul de frumusete era reprezentat de pielea palida, alba. De aceea, multe femei foloseau pentru a-si albi pielea si a crea aspectul de portelan al chipului un agent de inalbire compus din carbonat, hidroxid si oxid de plumb. Acesti agenti, acumulati de organism cu fiecare aplicare a produsului cosmetic, reprezentau cauza a numeroase afectiuni fizice si uneori determinau aparitia paraliziei muschilor. In timpul domniei lui Ludovic XIV si a reginei Elisabeta I, aceasta problema a capatat proportii si a dus la numeroase decese.
In Anglia, in timpul perioadei elisabetane, femeile au inceput sa-si decoloreze si sa-si albeasca parul cu lesie. Rezultatul scontat a fost obtinut, insa tratamentul respectiv a avut si efecte secundare: caderea masiva a parului. Pentru a masca acest neajuns au aparut insa perucile... In perioada Tudorilor, atat barbatii, cat si femeile, obisnuiau sa se pudreze cu produse ce contineau o concentratie semnificativa de plumb, iar in timpul domniei lui Edward, frumusetile vremii foloseau arsenic pentru a da chipului o transparenta luminoasa si matraguna (planta otravitoare) pentru a mari pupilele si a da stralucire ochilor.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri