In chiromantie, forma si lungimea degetelor sunt considerate a fi o sursa sigura de cunoastere a temperamentului si a personalitatii unei persoane. Pornind de la aspectul degetelor si analizand liniile care traverseaza palma, un specialist in tainele chiromantiei iti poate schita cu usurinta un portret psihologic, dar poate emite si anumite previziuni sau date despre iubire, viata, sanatate si boli sau cumpenele pe care destinul ni le pune in cale. Cu toate ca fiecare deget prezinta o anumita semnificatie si poate revela anumite lucruri despre persoana respectiva, cea mai mare importanta in chiromantie se acorda degetului mare. Se considera ca acesta stocheaza informatia esentiala despre o persoana, fiind reprezentativ pentru intreaga mana. Mai mult, unii experti in chiromantie il considera a fi mai valoros si interesant din punct de vedere al informatiei furnizate chiar decat liniile palmei.
Mai mult decat interesant!:
Oricat de rident ar parea, relatia dintre o persoana si degetul sau cel mare incepe inaintea venirii sale pe lume. Imaginile cu ultrasunete ale bebelusilor aflati in burtica mamei arata adesea ca acestia au obiceiul de a suge degetul. Dupa venirea pe lume, obiceiul bebelusilor de a suge degetul este destul de frecvent, avand rostul de a-l face sa se simta confortabil intr-un mod pe care il poate controla de unul singur. Explicatia oamenilor de stiinta este insa una destul de simpla: in degete, prin urmare si in degetul mare, exista un numar mare de un numar mare de terminatii nervoase care conduc catre creier. O anumita parte a creierului (4% in cazul degetului mare) controleaza miscarea degetelor. Suptul degetului este asadar o modalitate individuala si inconstienta de stimulare a creierului inspre relaxarea trupului. In timp ce efectuam acest gest, creierul stimuleaza anumite substante care afecteaza trupul,inducand o stare de bine si confort.
De aceea, in chiromantie, degetul mare reprezinta puterea creierului, capacitatea de a se orienta si mobiliza constient catre un scop anume. Prin urmare, degetul mare reprezinta un segment important al chiromantiei, semnificand energia vitala a individului si vointa. Nou-nascutii, pentru ca nu au inca dezvoltata vointa, tin degetul mare ascuns in pumn. Persoanele suferind de epilepsie, atunci cand trec prin crize, il tin pitit in mana stransa. In ultimele lor clipe, oamenii care sunt in agonie tin degetul mare printre celelalte degete. Atunci cand suntem agitati, nervosi si furiosi, iar vointa ne este solicitata la maximum, avem tendinta de a strange degetele in pumn, trecand de data aceasta degetul mare peste celelalte degete. De asemenea, putine mamifere sunt cele care au o astfel de trasatura distinctive, degetul mare permitand si inlesnind prinderea cu mana a obiectelor.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară